Млади художници дариха коледни картички на Фондация "Деца с проблеми в развитието"

11 млади художници безвъзмездно нарисуваха коледните картички на Фондация „Деца с проблеми в развитието” в помощ на изграждането на първия Социално-педиатричен комплекс по европейски модел. От пет години медицинският център за деца с проблеми в Студентския град предлага различни терапии. 
Заради липсата на стационар пациентите не могат да ползват финансиране от Здравната каса. Процедурите се плащат от родителите. Фондация "Деца с проблеми" решава да изгради и комплекс. Анита Кънчева, председател на фондация "Деца с проблеми в развитието", обясни:
Там да организираме както медицинската дейност, чисто физически да отделим социалните дейности. Дейностите по обучение и образователната сфера, която все още не е ясно как се развива при децата с увреждания. Да създадем едно място, което да обедини трите сфери на тяхното развитие.
Парите от Коледните картички ще се събират за новия център. 
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.