Богдана Костуркова: За нас смисълът е да откриваме автори и заглавия

Малко хора владеят спецификата на писането на драматургия

Снимка: sofiatheatre.eu

В четвъртия конкурс за съвременна българска пиеса на Театър "София" няма победител. Това обяви директорът Ириней Константинов, който е и председател на журито. По думите му четенето на 68-те пиеси, одобрени за участие, е вървяло между надеждата и разочарованието. Убеден е, че конкурсът има смисъл, затова и тази година за първи път няколко от авторите: Ани Андреева, Галя Константинова, Десислава Миланова, Ирина Димитрова, Филип Валски и Яница Христова, получават поощрение. Става дума за безплатен уъркшоп по драматургично писане през юни в Театър "София" с участието на именити български автори - драматурзи, режисьори и актьори от трупата. Снимка

Три от пиесите при съгласие на авторите: "Ти си единайсетият" от Иван Кулеков, "Между етажите" от Михаил Казаков и "Мотовете" от Радостина Николова, театърът ще издаде в сборник, който ще разпространи безплатно в театралната мрежа - театри и библиотеки.

Какви са впечатленията на Богдана Костуркова, участвала в журито и в четирите конкурса и накъде върви съвременната българска драматургия?

Чуйте какво отговори тя на този и други въпроси на Даниела Бенишева. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.