Утвърдиха делегацията ни за Игрите в Пьончан

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Общото събрание на Българския олимпийски комитет утвърди олимпийската делегация на страната за Зимните Игри в Пьончан от 9 до 25 февруари. 19 спортисти в шест вида спорт попаднаха в българския отбор, като допълнително в състава могат да бъдат включени и други спортисти, които спечелят квоти до края на месеца, когато изтича крайният срок.

Почти сигурно в групата ще влезе още и Теодора Пенчева, която очаква да получи потвърждение за спечелена квота в паралелните дисциплини на сноуборда в близките дни.

Сноубордистката Александра Жекова и алпийската Мария Киркова ще участват на четвърта Зимна Олимпиада.

Водач на българската делегация ще бъде президентът на БОК Стефка Костадинова, а олимпийско аташе ще бъде олимпийската шампионка от Нагано 1998 и президент на БФБиатлон Екатерина Дафовска.

Състав на България на Зимните олимпийски игри в Пьончан:

сноуборд: Александра Жекова, Радослав Янков

ски алпийски дисциплини: Албърт Попов и Мария Киркова

ски скок: Владимир Зографски

ски бягане: Веселин Цинзов, Йордан Чучуганов и Антония Григорова-Бургова

шейни: Павел Ангелов

биатлон: Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов, Димитър Герджиков, Михаил Клечеров, Емилия Йорданова, Десислава Стоянова, Стефани Попова, Даниела Кадева и Милена Тодорова


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.