Срещу кмета на Пазарджик е подаден сигнал до новата Антикорупционна комисия

Снимка: БГНЕС

Неправителствената организация "Антикорупционен фонд" е подала сигнал до новата Антикорупционна комисия за установяване на незаконно придобито имущество от кмета на Пазарджик Тодор Попов. 

В сигнала се казва, че повече от девет години Тодор Попов е в нарушение на законовите изисквания за деклариране на конфликт на интереси. Не е подал декларации нито по стария закон за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, нито по новия.
Антикорупционният фонд призовава Антикорупционната комисия да провери тези обстоятелства и при доказана нередност да издаде наказателно постановление и административно-наказателна санкция.
В прессъобщение на общинската администрация се казва, че твърденията на Антикорупционния фонд не отговарят на истината. Кметът Тодор Попов е подал всички необходими декларации по Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси. Те могат да се видят на страницата на Общинския съвет, тъй като регистърът за мандат 2015 - 2019 е достъпен.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.