Бивш учител с обвинения за стрелба в новогодишната нощ

Прокуратурата в Плевен повдига две обвинения на 66-годишен мъж. Той стреля срещу библиотеката в новогодишната нощ. Наложена е парична гаранция в размер на 1000 лева.

Няма пострадали при стрелбата. Повдигнатото обвинение на 66-годишния бивш учител по английски език е за нанесени материални щети. Унищожени са витринни стъкла, входната врата и табелата на библиотеката. Още от Нанка Рачева - говорител на прокуратурата:

"Извършителят няма регистрирани криминални прояви до момента, не е осъждан и е със сравнително добро име в обществото. Стрелбата е извършена със законно притежавано огнестрелно оръжие. При извършеното претърсване в дома, обитаван от 66-годишния мъж, са намерени и иззети около 700 броя незаконно притежавани патрона. Направил е пълни самопризнания, а като мотив за стрелбата е посочил настъпването на Новата година и използваните и от други лица в този момент пиротехнически изделия. На същия предстои да бъде назначена психиатрична експертиза. Предстои извършителят да бъде привлечен като обвиняем и за престъпление във връзка с незаконно притежаваните от него боеприпаси".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.