Калина Влайкова с проект, който помага на хората да пишат и да се изразяват

Снимка: Таня Величкова

„Ние, като журналисти, владеем базата на писането. Ако я овладееш, след това можеш да напишеш всичко, без значение с какво е свързано. Ако успея да обясня на аудиторията, че тази база им дава неограничени възможности да напишат каквото си пожелаят, мисля, че ще успея да ги привлека. Ако не – ще търся начин да го усъвършенствам“. Това каза пред БНР журналистът Калина Влайкова за новия си проект „Разбери ме“.

„Проектът е насочен към всички, които под някаква форма имат необходимост да комуникират писмено, без значение с какво се занимават. Аудиторията е много широка. Забелязвам все повече, че ние пишем всекидневно по най-различни теми, без значение дали искаме да го правим просто за забавление, или сме длъжни да го правим по силата на своите служебни задължения. Във всички случаи важно за нас е да предизвикаме интерес, а този интерес няма как да се предизвика с лошо написан текст. Мисля, че бих могла да помогна в тази насока, защото забелязвам, че има ужасно много интелигентни грамотни хора, които цял живот са се занимавали с други неща, не с писане, и писането определено не им е силата. На тях ще им бъде много лесно да разберат как да започнат да пишат по-добре, стига да разберат елементарните хватки“, посочи тя в предаването "Преди всички".

Влайкова разказа, че това, което ѝ е помогнало да се научи да пише и да се изразява, е работата ѝ във вестник, което за нея е неповторима школа.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.