Стотици младежи посетиха Медицинския университет във Варна в Деня на отворените врати

Медицински университет-Варна
Снимка: Радио Варна, М.Димитрова

Стотици младежи посетиха Медицинския университет във Варна в Деня на отворените врати. Посрещаха ги студенти от различни специалности, които ги информираха за възможностите, които предоставя учебното заведение. В университета се обучават над 5700 студенти, като 1600 от тях са чужденци от 48 държави.

Доника Божинова от трети курс, специалност "Медицина" и с един от кандидат-студентите споделиха:

"Университетът се грижи за нашите спортни участия, изяви. Имаме отбор по баскетбол, по волейбол, по футбол. Иначе за ученето, да, имаме уникална база, което е несъмнено и после ще видя какво ще специализирам. Мисля за дерматология, ортопедия, но още не съм се насочила. Засега мисля да уча и работя тук".

"Казвам се Андон Василев. Догодина ще съм кандидат за Медицинския университет. От семейството ми само аз ще ставам лекар. В България ще стане перспективно да си лекар. Има огромна нужда от лекари. Трябва да спасяваме човешкия живот".

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.