Ден на авиацията и Космоса в Руския културно-информационен център в София

Снимка: www.rkic-bg.com

Полети със самолети, научни експерименти и роботи, както и наблюдение на звездното небе организира днес Авиационно-космическият форум в България.

В Руския културно-информационен център ще се проведе Ден на авиацията и Космоса, в която посетителите ще могат да видят на живо пилота Николай Калайджиев, който е кандидат за рекордите на Гинес за полет с най-голямо отрицателно претоварване със самолет. Младият пилот ще проведе и авиобеседа с филми и презентация за българската авиация.

През целия ден участниците в празника ще могат да разгледат първия български авиосимулатор „Фотоника“, а вечерта ще има възможност за наблюдение на Луната и Марс от два професионални телескопа.

Един от организаторите на проявата - Явор Киряков, разказа за интересните неща, които ще бъдат видени в Руския културно-информационен център:

„Ще има много физика, химия, любопитни опити с неочаквани реакции. Ще бъде ден, изпълнен с много наука и много позитивно научно настроение.“


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.