Над 80 ученици от Северна България участват в състезанието „Млад фермер“

В Плевен започва състезанието „Млад фермер“. В него се включват 28 отбора с над 80 ученици от професионални гимназии в Северна България.

Домакин на регионалното състезание е професионалната гимназия по селско стопанство "Професор Иван Иванов" от град Долни Дъбник. Учениците ще покажат уменията си в областта на фермерството, каза началникът на Регионалното управление на образованието в Плевен Албена Тотева:

"Учениците ще се състезават в три области - животновъдство, растениевъдство и механизация. Професионалните гимназии към областта на селското стопанство са от значение за развитие на икономиката в Северозападна България. Имаме нужда да бъде представено обучението на учениците от гледна точка на значимостта за развитие на сектора. Ще е от значение да представим, като домакини, и резултатите за цялата Северозападна България".


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.