Президентът от Египет: Не коментирам апартаментите на Цветанов, но позицията ми е принципна

Румен Радев
Снимка: БТА

Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политически хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции.

Така президентът Румен Радев, който пристигна на посещение в Египет, коментира имотния скандал във властта и последвалите две оставки в правителството:

"Аз  не съм дошъл в Египет да коментирам апартаментите на господин Цветанов, но моята позиция винаги е била принципна. Партиите, които искат да видят себе си на бъдещия политическия хоризонт, трябва сами да се чистят от корумпирани и некомпетентни кадри с управленски амбиции, а не да чакат да гърмят скандали и да ги гасят с оставки".

Радев подчерта, че сътрудничеството на България и Египет е важно за националната ни сигурност, защото африканската държава има ключова роля в региона в борбата с тероризма, нелегалната миграцията и радикалния ислям. Наред с това Египет е най-големият търговски партньор на България в региона на Близкия Изток и Африка, изтъкна Радев, който е придружаван от "внушителна", по собствените му думи бизнес делегация.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.