Предстои кариерен форум за хора с различни възможности

Има несигурност в това да се направи крачката за наемане на тези хора, смята Йоана Колева от организаторите

Кариерен форум "Равенството значи повече" ще се проведе за втора поредна година в средата на април. Той е насочен изцяло към хора с различни възможности. Пред БНР Йоана Колева от JAMBA – организатор на форума, разказа:

„Форумът е изключително важен за това хората с различни възможности да имат равен шанс за стартиране на кариера. Съществува една несигурност в това да се направи крачката по отношение на наемане на хора с различни възможности. За разлика от стандартните форуми, тук имаме активност от страна на компании, които имат или глобално за компаниите си препоръка за назначаване на такива хора, или компании, които са социално отговорни. Малко по-различен тип компании ще се включат във форума“.

Около 20% от компаниите имат отношение към проблема, посочи Колева в интервю за предаването „Хоризонт до обед“.

Фирмите най-често предлагат гъвкаво работно време и опция за работа от вкъщи, каза тя и увери, че предлаганото заплащане е равностойно на това на останалите хора.

„Младите хора са целевата група, с която ние основно работим“, отбеляза Колева. Тя припомни, че на миналото издание на форума са се включили над 500 кандидата. Голяма част от тях са били поканени на интервюта, но само 10 души от тях са се реализирали.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.