Над 500 млн. е инвестирала Европа в българското образование

Снимка: gerb-epp.info

Над 500 милиона е инвестирала Европа в българската образователна система под формата различни проекти и програми. "Това промени коренно средата, в която се учат нашите деца", коментира евродепутатът Асим Адемов. По думите му инвестицията е не само в инфраструктура, но и в човешки ресурс, под формата на обучения и обмяна на опит.

„В последните години се отделиха толкова европейски средства за българското образование, каквито не бяха в предишни етапи. Има нови училища, санирани, с нови кабинети. Виждаме големите промени, които се случиха в българската образователна система - промяната на физическата среда, по-добрата среда, в която да учат и да работят нашите учители и ученици, повишаването на заплатите. Това са едни позитивни тенденции, които в близко бъдеще ще дадат реален положителен резултат.“

Адемов се включи в образователен форум в Бургас, част от Платформата за граждански диалог "Европа в нашия дом". По време на срещата стана още ясно, че в страната ни, отново с европейски пари, предстои да  бъдат модернизирани над 140 професионални гимназии.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.