Ученици от 101-во училище "Бачо Киро" научиха историята на София заради викторина

Добре е да живеем цветно, но трябва да познаваме и историята на София
Снимка: Георги Корнейков, БНР
Има много и различни примери за това, че когато насочиш правилно децата в тяхното развитие, те вдъхновено и въодушевено участват в предложените им инициативи.

Както е в случая с учениците от горните класове на 101-во училище "Бачо Киро", които се надпреварваха със знанията си за София в специално организирана викторина по темата.

Състезанието на тема "София - древна и млада" беше по повод 140 години от провъзгласяването на града за столица на България.

Идеята идва от директора на училището Весела Иванова, която се справя чудесно с измислянето на различни начини да кара децата хем да учат, хем да се забавляват от това.

Тя подчерта, че като жители на София трябва да сме горди и да познаваме историята ѝ, а самата викторина е съставена така, че да проследи тази история от древни времена до наши дни. Децата с удоволствие се включиха и научиха много нови неща.

Следващата викторина ще бъде по повод Деня на Европа и в нея ще участват ученици от няколко столични района.

Чуйте още по темата.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.