В Арбанаси започва национална конференция за социалната интеграция в образованието

Конференцията ще бъде открита от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева
Снимка: БГНЕС

Седмата национална конференция за социалната интеграция в образованието ще се проведе днес и утре в село Арбанаси до Велико Търново. На форума, организиран от Центъра за междуетнически диалог и толерантност "Амалипе", ще се включат близо 200 училищни директори от мрежата "Всеки ученик ще бъде отличник".

Конференцията ще бъде открита от заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, а участие в нея ще вземат представители на образователни институции и училища. Ще бъдат представени успешни модели за образователна интеграция. Ще се обсъжда и как да бъдат насърчени от просветното министерство и общините процесите на десегрегация, посочи Деян Колев от центъра "Амалипе":

"През тази година за първи път министерството промотира въвеждането на национална програма за десегрегация, по която ще бъдат покрити транспортните разходи, учебни помагала, както и допълнителни занимания за децата".

На конференцията ще се обсъжда и подкрепата за иновативните училища, работещи в мултикултурна среда.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.