Велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия се провежда в пет града в страната

2
Снимка: Радио Варна

За четвърта година у нас се провежда велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия.

Социално-спортния велопоход "Заедно" в подкрепа на хората с хемофилия стартира във Варна под надслов "Движението е промяна". Инициативата е на Българската асоциация по хемофилия и се провежда едновременно в пет български града. Целта е да се даде гласност на инициативите за осигуряване на лечение и подобряването на социалните условия на живот на хората с вродени нарушения на кръвосъсирването.
Мирена Иванова е координатор на проявата за Врана, тя информира, че в града има близо 100 души с това заболяване и обясни:
"Днес се опитваме да проведем едно здравно-социално мероприятие, "Велопоход заедно" се нарича. Посланието е "Движението е промяна". Надяваме се да стигне като информация повече до хората за проблемите, за трудностите на хората с хемофилия. Хората, които страдат от такова заболяване или са родители на деца с хемофилия, правят такива мини велопоходи."
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Галерия