Надя Ботева възражда любовта към детската песен

Снимка: БНР

Изпълнителката Надя Ботева ръководи вокалната школа за деца в гр. Каварна и паралелно с това възражда любовта към детската песен с националния фестивал „Детска мелодия на годината“.

Надя е един от големите таланти на родната джаз музика. Преди години тя „отскочи“ и до поп музиката, като записа дует с актьора Петър Антонов – „Целуни ме“, и кавър на „Песен моя, обич моя“ със „Сленг“.

Преди шест години Надя Ботева спонтанно, но категорично решава да остане да живее край морето - далече от шума и суетата, и да започне да работи с децата от града. Вокална академия КАВАРНА работи с талантливи деца и с такива, които просто обичат да пеят.

„Работим за възпитанието на децата в приятелска и културна среда, да могат да разпознават доброто и злото в музиката и в живота. Подбирам интересен и възпитателен репертоар. Държава без култура не съществува. Затова се хванах с децата на Каварна – да говорим за култура и да правим културата на града“, каза още Надя в „Нощен Хоризонт“.

Интервюто с Надя Ботева можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.