11-ото изложение Webit.Festival Europe беше последното в София

БНР Новини

На 14 и 15 май в София се проведе Технологичното изложение Webit.Festival Europe 2019. Бъдещето на киберсигурността, образованието, градовете, медиите, маркетинга и рекламата, медицината, отбраната, парите и финансовите технологии, климатичните промени и човечеството във века на изкуствения интелект - всичко това беше обект на дискусиите и презентациите на форума.

Сред лекторите на събитието бяха откриватели, изследователи, предприемачи, инвеститори, роботи, летящи хора, киборги и много знаменитости.

Фондация Webit ежегодно подпомага и стартъпи, тази година общо 1500 стартиращи компании от България, Европа и света присъстваха със свой щанд на събитието и представиха проектите си пред топ инвеститори.

Един милион долара общ награден фонд получиха шестимата финалисти в най-голямото стартъп състезание на планетата ”Founders Games”- част от програмата на Webit.Festival Europe 2019. Размерът на тазгодишния награден фонд е безпрецедентен. В надпреварата се включиха 200 стартъпа, избрани от 4000 кандидатури от цял свят. Всички шестима финалисти получиха чек в размер на по 120 000 долара, а победителите получиха както тази сума, така и чек за още близо 280000 долара.

След като 11 години изложението беше у нас, догодина домакин на Webit  ще бъде испанският град Валенсия. Целта е събитието да бъде в още по-големи мащаби и да достигне до повече хора.

Сигурността в интернет е изключително важна за всеки потребител на мрежата. Какво трябва да правим, за да сме сигурни, че нашите лични данни, работни файлове и снимки са максимално защитени от злонамерена намеса или кражба – Петър Рахнев споделя своя личен опит с най-функционалните защити, които съществуват в момента. От него научаваме и защо хората изпитват недоверие към най-новите технологии и защо водещата компания в областта на облачните услуги ще подпомага нови български стартъп компании.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.