Една зелена история от Маджарово

БНР Новини
Марин Куртев
Снимка: Христо Пешев

Тази история наистина е зелена. Зелена буквално. Защото става въпрос за зелени маршрути, за устойчиви практики, за природозащитници, за диви цветя и за птици.
Ще ви заведем в Маджарово в кратера на вулкана, където светът е все още див и чист. А Марин Куртев, природозащитник и водач, ще ни каже какви усилия са необходими да се запази това.

Според Марин Куртев Родопите са най-хубави през пролетта, когато през май разцъфтяват дивите цветя и могат да се наблюдават стотици птици. Обаче в Родопите има какво да се прави и през останалото време. Така продължава нашият разговор с Марин – като разказ за това как трябва да се създава устойчив туризъм на хубаво място като Маджарово. През цялата година.
И накрая – питам Марин Куртев ако имаше силата или пък беше в негова власт, да промени нещо, за да бъдат нещата по-нормални в Маджарово, какъв щеше да е неговият избор. Какво той щеше да направи.

Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.