БМВ ще разполага с 25 електрически или хибридни модела до 2023 година

БМВ (BMW AG) обяви във вторник, че ще ускори темпото на въвеждане на повече хибридни и електрически автомобили и ще постигне целта си за 25 електрифицирани модела до 2023-а година, което е с две години преди първоначалния график.

"През последните две години взехме последователно многобройни решения, които сега ще приведем в действие. До 2021-а година ще имаме двойно повече продажби на електрифицирани превозни средства в сравнение с 2019-а година", посочи Харалд Крюгер, председател на управителния съвет на БМВ.

"Ние ще предложим 25 електрифицирани превозни средства още през 2023-а година - две години по-рано от първоначално планираното. Очакваме да видим рязък ръст към 2025-а година, като продажбите на нашите електрифицирани превозни средства трябва да се увеличават средно с 30% през всяка една година", добави той.

Германският автомобилен производител отбеляза, че над половината от 25-те модела ще бъдат напълно електрически, докато останалите автомобилни модели ще бъдат хибридни.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.