Детски панаир с безплатни работилници гостува в Стара Загора

Над 30 културно-образователни инициативи за деца ще гостуват на Стара Загора на 29 и 30 юни 2019 г. в рамките на Детски панаир. Като винаги проявата е с вход свободен, благодарение на подкрепата на Община Стара Загора и се реализира от Фондация "Изиарт".

Работилниците ще се провеждат в двата дни от уикенда между 10.00 и 18.00 часа в парк  „Пети октомври”, както и в Регионален исторически музей, където са предвидени специално-изработени за случая игри.

Освен традиционните вече работилници по стъклопис, архитектура, пясъчни рисунки, плъсти и грънчарство, тази година в програмата ще бъдат включени и няколко нови –  любопитното ателие по цианотайп или фотограма – атрактивна фотографска техника със слънце, както работилница, в която децата ще могат да направят свой магнит.

Организаторите са приготвили и атрактивна програма за сцената - музика, танци и игри за най-малките, както и в събота преди обяд на откритата сцена в градската градина ще можете да видите представление на Бургаски куклен театър. По традиция ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.

Детски панаир стартира преди осем години и до момента са реализирани над 40 събития в над 15 града.  Той е първият културен градски фестивал за деца и се е превърнал в едно от най-очакваните събития за детска аудитория. Основната му цел е децата да бъдат въведени в света на изкуството и културата, като се организират творчески ателиета по изкуство, както на открито, така и в културни институции (музеи и галерии).


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.