Бедствено положение в Котел след 80 литра дъжд на квадратен метър

| обновено на 26.06.19 в 21:11
3
Снимка: Стоян Радев, БНР

Бедствено положение е обявено в Котел след като днес следобед ниската част на града бе наводнена. Това обяви кметът Коста Каранашев. 20 къщи са наводнени, а настилката на няколко улици е отнесена от силната вода. Падналото количество дъжд за близо час е било 80 литра на квадратен метър. 

"Водата е била на височина от метър и двайсет до 1.50. Има пострадали автомобили. На  няколко улици наистина е изнесен целият асфалт и са непроходими. Докато овладеем изцяло ситуацията, ще бъде така – предполагам, че до утре на обяд. Ангажирали сме целия ресурс - багери и всички машини, които имат гребла, за да се избута тоя инертен материал и асфалт настрани, да може да се минава по улиците".

Проливният дъжд, започнал около 14.00 часа днес причини щети в Котел. Придошлата вода е заляла къщите около реката. Силно пострадала е улица “Калина“. Водата в къщите там е била над метър и това е създало опасност за живеещите в тях.

В една от къщите водата е изкъртила и входната врата. Хората са спасявали жена, която е тичала по улицата и силната вода я е съборила.

Мостът над реката частично е пропаднал и улицата е затворена. .

Очевидци твърдят, че кон и каруца са пометени от силната вода и са изчезнали. В момента ситуацията се нормализира и водата се отича.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия