Мъдрият почива преди да се е уморил

Снимка: pixabay

В разгара на летните отпуски със сентенцията „Мъдрият почива преди да се е уморил“ водещата Ива Дойчинова започна разговор за почивката в студиото на „Нашият ден“ по програма „Хр. Ботев“ на БНР. Нейни гости бяха психологът Андрей Ганев и специалистът по човешки ресурси Георги К. Първанов, чл. на УС на Българската асоциация за управление на хора.

За Андрей Ганев ефективната почивка е свързана не с отказа от каквато и да е дейност, а с „добре обмислена смяна на дейността, която да води до физическа и психическа разтуха“. Като психолог той акцентира и върху проблема да отделяме време за свои лични проблеми и дейности, с което да се откъснем от работната среда и ритъм.

За HR-специалиста Георги Първанов пък две седмици е минималното време необходимо за почивка. Но те не могат да компенсират цялата работна година. Нужно е да се води балансиран живот, а работодателите да осигуряват нужното време и условия за ежедневен релакс.


Андрей Ганев, Ива Дойчинова и Георги Първанов (отляво надясно) в студиото на предаването.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.