Седем пловдивски и три училища от Пазарджик в ТОП 100

Седем пловдивски училища са ТОП 100 на училищата в страната след проведените Държавни зрелостни изпити тази година. Това сочи справката на Министерството на образованието и науката, която през август публикува Държавната агенция „Електронно управление“.

Сред тях са: на Езиковите гимназии „Пловдив“ и „Иван Вазов“ , МГ „Академик Кирил Попов“, Националната търговска гимназия, Хуманитарната гимназия, Френската гимназия и Частното училище „Дружба“. 

ЕГ „Пловдив“ се нарежда на пето място в националната класация на матурата в 12 клас по Български език и литература. ЕГ „Иван Вазов“ е на 12 място, а МГ е  21-ва.  На 55-то място е СУ "Васил Левски" в Карлово.


Базата на данните от МОН е отчетена за 1 000 училища в цялата страна.

От Пазарджик в ТОП 100 на училищата е само ЕГ „Бертолд Брехт“, от Панагюрище СУ „Нешо Бончев“ и Велинград със СУ "Васил Левски".  В Смолянско в ТОП 100 са  ЕГ „Иван Вазов“ и Средното училище „Отец Паисий“ в Мадан.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.