Ямболският драматичен театър „Невена Коканова” отбелязва 70-годишнина

Снимка: Книгомания

70 години от своето създаване отбелязва днес Ямболският драматичен театър „Невена Коканова”. В програмата за честването са включени изложби, концерти и спектакли.

"70 години хора, спектакли, история и бъдеще" се казва спектакълът, посветен на годишнината на театъра и той се състои от две части, съобщи директорът Михаил Лазаров.

"Първата част е своеобразна ретроспекция правим на пътуване назад във времето през изминалите 7 десетилетия, за които ще бъде разказано със средствата на театър на сенките и пр. Във втората част ще бъде показан авторският филм на Георги Тошев “Пътуване” за патрона на ямболския театър Невена Коканова.

От театъра подготвят книга за последните пет години от творческата работа на културния институт, в която ще бъде включен и фотолетопис за изминалите 70 години.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.