АСТ Фестивал 2019

Снимка: actfest.org

Деветият АСТ Фестивал за свободен театър се провежда от 18 до 23 октомври и отново включва витрина на най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма със специални събития, дискусии, работилници и гости.

Артистичният директор на фестивала Веселин Димов и режисьорката Александра Петрова гостуваха в предаването "Аларма" и разказаха за "топлите акценти" в това издание. То е под наслов „Все по-топло“. 

"Набляга се върху: темата за климатичните промени, хот топикс – неудобни, забранени теми – за насилието над жените, за евтаназията, за асистираното самоубийство, за културните политики, за публиките; имаме една изключително необичайна, специално направена за фестивала, българо-холандаска продукция, наречена "Burn", и не на последно място – все по-топло е при мисълта за проекта „Топлоцентрала“. 

Тази година АСТ Фестивалът предлага на зрителите 4 международни спектакъла от Холандия, Германия, Дания и Франция. Българската селекция включва 8 представления, които показват моментна снимка на многообразието на театралната реалност в страната през изминалата година и представят социално ангажирани и актуални търсения в работата на артистите.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.