
Инициативата събира разнообразни участници в „българската хранителна система“ и говори открито за проблемите с хранителния отпадък. Кампанията обединява институции, бизнес, хранителни кооперативи, клъстъри и заведения (ресторанти, барове, кафенета), с цел да инициира дискусия, осведоменост и социална ангажираност, както и да насърчи бъдещи добри практики по темата за прахосването, разхищението / оползотворяването на храната.
В кампанията са привлечени над 50 заведения в София, както и креативни съвременни артисти (за арт и музикалната част), предвидени са кулинарни събития (специални вечери и менюта), лекции и дискусии, вкл. и с международни експерти, не са забравени и децата. За 7 декември (събота) е насрочена тематична конференция с работилница, обяд (от Божана) и съвети от специалисти.
10 процента от всички приходи ще дарим за коледни вечери на хората, които са далеч от разхищението – подчерта Божана.
Подгответе се за месеца от 15 ноември до 15 декември с информация, която Радина и Божана дават в аванс пред Прея и Мартен.