Реставрация и консервация на Перперикон се извършват по европейски проект

До две седмици може да приключи реставрацията на църквата, разкрита от археолози под скалния град Перперикон. Това съобщи в интервю за Агенция “Фокус” археологът Николай Овчаров. Реставрацията и консервацията на разкритите обекти, струва много по-скъпо от..

публикувано на 23.10.09 в 09:13

Постановка на Мариус Куркински в Хасковския театър ще гостува в София

Трагикомедията "Златната мина" от Ст. Л. Костов, постановка на Мариус Куркински в Хасковския театър, ще гостува в София. Представлението е на 28 октомври в театър "Сълза и смях", съобщиха от трупата. Съвременният български мъж, подложен..

публикувано на 23.10.09 в 09:09

Недостиг на преподаватели, научни работници и учители по природните науки ще се усети в близките пет години у нас

Недостиг на научни работници, университетски преподаватели и учители по природни науки ще се усети в страната до пет години, прогнозира пред журналисти в Смолян проф. Иван Лалов. Бившият министър на образованието и ексректор на СУ "Св. Климент..

публикувано на 22.10.09 в 15:41

Литературни четения с български писатели в турския град Трабзон

Поетесата Божана Апостолова и писателят Христо Карастоянов от България спечелиха сърцата на любителите на литературата в турския град Трабзон, на Черно море . Те гостуват в града в рамките на проекта "Културни мостове", който се организира..

публикувано на 22.10.09 в 13:07

Читалищата коригират кризисно цените на услугите

Читалищата ще коригират цените на услугите и дейностите си съобразно тежката икономическата ситуация в страната. Това заяви днес в Перник заместник-изпълнителният директор на Съюза на народните читалища Николай Дойнов. Промяната се налагала заради..

публикувано на 22.10.09 в 09:09

Работи на 110 български автори, носители на международни награди за графика и илюстрация излагат на "Шипка" 6

Работи на 110 български автори, носители на международни награди за графика и илюстрация, събира изложбата "Графиката - посланик", която се открива днес от 18.00 часа в галерията на "Шипка" 6. Организатори са Съюзът на българските..

публикувано на 22.10.09 в 07:19

Книга и филм за Александър Геров представят в галерия "Средец" за 90-годишнината от рождението на бележития поет

Книгата с произведения на Александър Геров и спомени за него "Бяла приказка. Поезия. Писма. Спомени" ще бъде представена днес от 17.30 ч. в галерия "Средец" на Министерството на културата /МК/. Томчето излиза с финансовата помощ на..

публикувано на 22.10.09 в 07:06

Изложба с картини от златния фонд на галерията в Кърджали беше открита в Народното събрание

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева и кметът на Кърджали Хасан Азис откриха в парламента изложба с картини на изтъкнати български майстори от златния фонд на Общинската художествена галерия в Кърджали. В Клуба на народния представител са..

публикувано на 22.10.09 в 06:58

Силви Вартан иска да бъде запомнена с думата "любов"

Силви Вартан иска да бъде запомнена с думата "любов" - това казва самата певица на финала на документалния филм за нея "Отражения", дело на журналиста Георги Тошев, продуцента Румяна Цанчева, оператора Румен Василев и режисьора Емма..

публикувано на 21.10.09 в 12:17

Перперикон е единственият културно-исторически паметник на Балканите, включен в книга за свещените места

Свещеният град Перперикон е единственият културно-исторически паметник от Балканския полуостров, включен в книгата "Свещени места - от Стоунхендж до Сантяго де Компостела" от британския автор Филип Кар-Гом. Това каза в Националния пресклуб на БТА..

публикувано на 21.10.09 в 10:41
Подкасти от БНР