Бизнес и власти заедно срещу коронавируса

Въведеното в петък, 13 март, извънредно положение в България заради коронавируса, засега е доста гъвкаво, или „меко“, както се казва. Придвижването на хората и превозните средства, ходенето на работа и по магазините не е забранено. Търговията на..

публикувано на 17.03.20 в 10:35
Индустриална зона Видин

Индустриалните зони, еврофондовете и нуждата от административна и данъчна реформа

Доколко близостта на един значим икономически център като София, който генерира близо 40% от БВП на страната, може да повлияе развитието на най-изостаналия регион в България - Северозападния? – отговор търсим в разговор с икономиста Адриан Николов..

публикувано на 11.03.20 в 12:21

Как коронавирусът обърка сметките на българската икономика

Коронавирусът дойде в България в доста сложен момент. Откъм Турция хиляди напират да влязат в ЕС и макар да нямат големи шансове да преодолеят строго охраняваните граничните заграждения, ситуацията притеснява както населението, така и властите...

публикувано на 10.03.20 в 11:25

Примерът на завършилите в чужбина и успели у нас българи вдъхва надежда и оптимизъм

Да се конкурираш със себе си е по-голяма цел, отколкото да се конкурираш с всички останали – това е формулата за развитие, която следва служителите в много световни компании, които имат представителства и нас. Да растеш в бизнеса, но..

публикувано на 10.03.20 в 10:56

40% спад на цената на газа – оптимизъм за бизнеса и домакинствата в България

На самия Национален празник на България – 3 март, когато е подписан мирният договор след Руско-турската война от 1877-78г. и България е освободена от 5-вековното турско владичество, руският газов монополист „Газпром“ изпрати на българската..

публикувано на 05.03.20 в 11:32

Перфектна буря в българския северозапад – най-слабо развития регион на ЕС

Радио България започва поредица от материали, посветени на регионалните диспропорции в българската икономика. Наш събеседник по темата е Адриан Николов, анализатор от Института за пазарна икономика (ИПИ). Пет български региона са в..

публикувано на 04.03.20 в 14:30

Каузите на бизнеса в България – малки стъпки към голямата промяна

Време е успехът да не се измерва с чисто материални показатели. Младите бизнес лидери съзнават, че живеем в ново време, когато все повече ставаме зависими от състоянието на околната среда и от устойчивостта на общество. Красивите думи и обещания по..

публикувано на 02.03.20 в 12:28

„Зелена сделка“ или не

Планът на Европейската комисия за ограничаване на глобалното затопляне и превръщането на Европа във въглеродно неутрален континент до 2050 г. по силата на Парижкото споразумение (т.нар. „Зелената сделка“) не се посрещна с възторг от..

публикувано на 25.02.20 в 12:52

Волтова дъга в българската енергетика

Българската енергетика отново е в центъра на вниманието на политическите сили, професионалните среди, медиите и широката общественост. Премиерът Бойко Борисов е против „Зеления пакт“ на ЕС и за запазване на въглищните електроцентрали за..

публикувано на 14.02.20 в 11:24

Закупуването на нов автомобил – все по-достъпно в България

Тези дни агенция БГНЕС съобщи, като се позовава на данни от Пътна полиция и вносители на автомобили, че настъпва промяна в нагласите на българина по отношение на закупуването на нов автомобил. Това все още се случва със слаби темпове и от гледна..

публикувано на 12.02.20 в 13:40