Миналата седмица руският президент Владимир Путин отправи остри обвинения към България, че бави съзнателно строителството „Турски поток“ под чужд натиск

Ново напрежение в българо-руските газови отношения

На българо-руските газови проекти не им върви от доста време, а сега е на път да се провали и последният от тях – „Турски поток“, който трябваше да влезе в действие догодина. Преди него, през 2014 г., пропадна гигантският проект „Южен Поток“ ,..

публикувано на 09.12.19 в 11:21

За да бъдеш успешен мениджър, трябва да имаш добър екип и умение да изслушваш

Денят, в който почитаме паметта на Св. Николай Чудотворец /6.12/ е и професионален празник на банкерите, чиито покровител е светецът. Според легендата, преди да бъде канонизиран, роденият в Мала Азия светия, живеел като лихвар и помагал на бедните,..

публикувано на 06.12.19 в 12:37

Комисията за финансов надзор представи за обществено обсъждане нов проект на „Бонус-малус“

Застраховката "Гражданска отговорност" в България може да поскъпне до 4 пъти с новата система „Бонус-малус“. Това предвижда новият законопроект на Комисията за финансов надзор /КФН/, представен на обществено обсъждане. Застрахователната премия ще се..

публикувано на 28.11.19 в 11:41

„Черният петък“ в България – между шопинг треската и скептицизма

Апотеозът на консуматорското общество „Черният петък“ (Black Friday) е явление, с което българските потребители се запознаха сравнително неотдавна – преди не повече от 6-7 години. Първоначалните реакции на вносния апогей на потребителския нагон до..

публикувано на 27.11.19 в 11:41
Снимки: БГНЕС

Как правителството ухажва пенсионерите в България

Възрастните хора в България живеят с усещането, че са изоставената част от обществото. Битието им, в огромното мнозинство, е белязано от трудни материални условия и лишения, страдания от здравословен характер и от самотата на третата възраст. В..

публикувано на 26.11.19 в 12:45

България – Силициева долина на Европейския съюз?

Българското правителство се е заело да “изчисти” имиджа на страната ни, представяна често като “най-бедната и корумпирана” в ЕС. Мерките включват програми за подпомагане на бизнеса, привличане на инвестиции, създаване на благоприятна икономическа..

публикувано на 22.11.19 в 12:25

България си иска обратно работниците от чужбина

Българската икономика изпитва остра нужда от работна ръка. Безработицата е едва 3.7 % и, както казва премиерът Бойко Борисов, не работят само тези, които не искат да работят. В същото това време броят на напусналите страната в търсене на..

публикувано на 20.11.19 в 11:27

Полина Стойкова: Пазарът на жилища в България се успокоява

През 2019 г. пазарът на жилища в България започва да се успокоява след няколко поредни години на висок ръст на цените. Темпът на поскъпване вече е значително по-умерен, а търсенето и предлагането започват да се балансират, заяви в интервю за „Радио..

публикувано на 14.11.19 в 10:55

Проектът „България 2030“ – между желан и оспорван

В рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС ) представители на правителството, работодателите и синдикатите обсъдиха проект на Министерството на финансите за Национална програма за развитие на България до 2030 година...

публикувано на 13.11.19 в 11:24

Добри оценки за българската икономика. Заслужава ли ги?

С наближаването на края на годината оценките на наблюдатели, анализатори и експерти стават все по-позитивни за българската икономика. Почти единодушно е мнението, че тя е в много добра форма и че дори ще превиши предварителните очаквания за ръста..

публикувано на 12.11.19 в 12:15