Българският тютюн е с по-високо качество през 2019 година

Започна изкупната кампания на тютюна от едролистната сортова група „Бърлей“, реколта 2019 година. Цените са с около 10-15 % по-високи, в сравнение с миналата година, заяви Цветан Филев, председател на Националната асоциация на тютюнопроизводителите..

публикувано на 09.10.19 в 11:54
Най-голям масов успех жънат билките, отглеждани в индустриални количества за пазара

Билки за бизнес и здраве

За девета поредна година България е на първо място сред страните в ЕС по производство на билки и подправки. По данни на Евростат, през 2018 г. в страната са отгледани малко над 71 хил. тона ароматни и медицински растения, както и подправки. Почти..

публикувано на 07.10.19 в 11:55

Започна традиционното изложение „Доверете се на българското“

В София, в изложбената зала на ЦУМ до 13 октомври, за 16-ти пореден път се провежда изложението „Доверете се на българското“. Десетки водещи български фирми - производители, търговци и предприемачи, предлагат различни български продукти. Най-много..

публикувано на 05.10.19 в 08:00

Идвa ли кpaят нa въглищaтa и ТЕЦ-овете в България?

Bce oщe гoлямa чacт oт eлeĸтpoeнepгиятa в Европа ce пpoизвeждa oт въглищa, coчaт дaнни нa Ѕtаtіѕtа (ĸъм 2017 г.). България е в тази категория и заема четвърта позиция сред най-зависимите от въглищата европейски страни. 45% от българската..

публикувано на 02.10.19 в 11:37

Зеленчукопроизводителите се нуждаят от пазар, подпомагане и защита от нелоялна конкуренция

Българските овощари и градинари са в тежка пазарна ситуация. Според сдруженията на фермерите в бранша до 80% от продаваните в страната плодове и зеленчуци са внос от ЕС и съседни държави. Пред Радио България ресорният зам.-министър от Министерството на..

публикувано на 01.10.19 в 12:08

Кристалина Георгиева - българката, начело на МВФ

От следващия вторник, 1 октомври, Международният валутен фонд (МВФ) ще се ръководи от Кристалина Георгиева. Така тя става най-високопоставената в света българка. Допреди известно време и Ирина Бокова, като генерален директор на ЮНЕСКО, беше в тази..

публикувано на 27.09.19 в 11:20

Германска фирма за производство на авточасти откри свой завод край Ловеч

Германският производител на авточасти VOSS Automotive официално откри своя първи завод в България. Обектът се намира в индустриален парк „Баховица“ край Ловеч и работи от месец май. Работните места, разкрити до момента са 100, но до края на..

публикувано на 26.09.19 в 14:50

Провежда се 75-то издание на най-голямото индустриално изложение в България

До 28 септември в град Пловдив се провежда 75-то издание на Международния технически панаир. Участват близо 600 фирми от 34 държави. Панаирът е най-старото индустриално изложение в България, а някои го определят и като най-значимата технологична..

публикувано на 24.09.19 в 11:42

Нов завод за 7 милиона лева отвори врати в Петрич

Шведско-швейцарски концерн за производство на продукти за електроснабдяване и индустриална автоматизация продължава развитието на своя бизнес в България, разкривайки нов завод в Петрич. Той е втори за компанията в града и се очаква да осигури нови..

публикувано на 19.09.19 в 11:57
В присъствието на премиера Борисов, „Булгартрансгаз“ и „Консорциум Аркад“ подписаха договор за изграждане и въвеждане в експлоатация на разширението на газопреносната инфраструктура от турско-българската до българо-сръбската граница.

„Турски поток“ минава през България – какво печелят страната и регионът?

Най-после слуховете, намеците и съмненията, дали големият газопровод „Турски поток“ от Русия през Турция до Сърбия, Словакия, Унгария и Австрия ще заобиколи България, бяха изяснени и всичко си дойде на мястото. Договорът за изграждане на българския..

публикувано на 19.09.19 в 11:13