\r\nПротест, организиран от коалиция

Временна победа за “България без цианиди”

България е осеяна с гробищни могили на древните траки, които крият красиви златни съкровища. Eдва ли е случайна голямата слабост на тази съществувалата по нашите земи цивилизация към благородния метал. Просто златото и среброто са се срещали тук в изобилие...

публикувано на 10.02.10 в 13:50

„Съпруг под наем” върши домакинската работа с усмивка и без да мърмори

На жените е дадено да създават красота, домашен уют и топлота, но не и да въртят гаечен ключ и отвертка. Затова за мнозина от тях е същински кошмар и се хващат за главата, когато колата започне да „пуши”, казанчето да тече безспир като Ниагарския водопад или..

публикувано на 10.02.10 в 10:42
\r\nТазгодишната кампания за безопасен интернет фокусира вниманието на обществеността върху социалните мрежи, които се посещават най-вече от тийнейджърите.

Как да предпазим децата от капаните на световната мрежа?

„Мисли преди да ка4и6” е мотото на тазгодишния Ден за безопасен интернет, който се отбелязва в над 60 страни по света, в това число и в България. Общоевропейската информационна кампания е повод да се замислим за опасностите, които крие мрежата и начините да..

публикувано на 10.02.10 в 10:09
Споразумението между България, Австрия, Унгария, Румъния и Турция, подписано на 13 юли м. г. в Анкара, бе ратифицирано от българския парламент миналата седмица.

„Зелена светлина” за газопровода „Набуко”

България направи решителна политическа крачка към енергийната си независимост. Миналата седмица българският парламент ратифицира споразумението между България, Австрия, Унгария, Румъния и Турция, подписано на 13 юли м. г., за изграждане на газопровода..

публикувано на 10.02.10 в 09:18
\r\nБългарските майстор готвачи настояват най-сетне в страната да се създаде единна национална агенция за контрол на храните

Българските майстор готвачи са за забрана на генномодифицираните организми

Българските майстор готвачи се обявиха за забрана на пускането сред природата и на пазара на генномодифицирани организми /ГМО/. Те не приемат дори идеята за 5-годишен мораториум върху ГМО, предложен от правителството за успокояване на общественото мнение...

публикувано на 09.02.10 в 11:37

България е усвоила едва 1.3 процента от еврофондовете

Изключително ниско е усвояването на еврофондовете в България. От влизането на страната в ЕС през 2007 г. до края на м. г. са усвоени едва 1.3 процента от парите, предназначени за страната ни. Това стана ясно от доклад на парламентарната комисия по..

публикувано на 09.02.10 в 10:41

Британски парламентаристи споделиха опита си в борбата с трафика на хора

Делегация на британски парламентаристи е на двудневно посещение в България по покана на българския парламент. Те се срещнаха с депутати от Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС, за да споделят опита си в противодействието на трафика на хора...

публикувано на 09.02.10 в 10:23

Чушкопекът – най-великото изобретение в бита на българина през ХХ век

Кое е най-голямото достижение в бита на българина през ХХ век? Електричеството, автомобилът, телевизорът, мобилният телефон...? Не, най-великото изобретение в бита на българина през ХХ век е чушкопекът. Той детронира останалите придобивки на цивилизацията..

публикувано на 08.02.10 в 11:38

Хелмут Палдер: „Сътрудничеството между Германия и България в областа на борбата с прането на пари е много добро”

В края на миналата седмица в София се събраха магистрати от Германия и България, за да обменят опит в борбата с прането на пари. В интервю за Радио България съветникът в Баварското министерство на правосъдието и защита на потребителите Хелмут Палдер,..

публикувано на 08.02.10 в 09:39
Една от антените в предавателния център Пъдарско, до Пловдив

DX MIX № 760

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Lichnosti/audio06_bul_04_02_10.mp3   В днешното издание на DX MIX: -първа част от зимното разписание на станции, работещи чрез VT Communications -честотна промяна, направена от Радио Прага в сила..

публикувано на 08.02.10 в 06:33