Мишел Барние представи в София т. нар. „Акт за единния пазар”, съдържащ 50 предложения за подобряване на функционирането му.

Мишел Барние: „Финансовите пазари трябва да са в услуга на икономиката и на гражданите”

„Финансовите пазари трябва да са в услуга на икономиката и на гражданите, а не обратното” – заяви в София Европейският комисар за вътрешен пазар и услуги Мишел Барние. Той бе в страната ни, за да провери как се транспонира и прилага европейското..

публикувано на 06.12.10 в 09:22
Eдна от антените в предавателния център Пъдарско, до Пловдив

DX MIX № 803

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Lichnosti/Audio08_bul_02_12_10.mp3 В днешното издание на DX MIX: -зимното разписание на Гласът на Ислямската Република Иран -зимното разписанието на станции, които използват предаватели на TDF Иран :..

публикувано на 03.12.10 в 13:36

България и светът пред Световния ден за борба с промените в климата

Съвсем не случайно двуседмичната Световната среща за климата на ООН, която се провежда в мексиканския курорт Канкун, обхваща и датата 4 декември, обявен за Световен ден за действия срещу промените в климата. Засегнат на паметната среща за бъдещето на..

публикувано на 03.12.10 в 10:01
Президентът Георги Първанов връчва наградата Джон Атанасов на Петър Попов.

Петър Попов – носител на наградата „Джон Атанасов” за постижения в развитието на информационното общество

„Много се радвам за наградата. Това е признание за дългите години усилия и много безсънни нощи.” Това каза за Радио България младият учен д-р Петър Попов, носител на наградата „Джон Атанасов” за 2010 г. Призът за постижения в развитието на информационното..

публикувано на 02.12.10 в 11:48

Кристалина Георгиева: “Солидарността е най-голямата ценност, която ние, европейците, носим в сърцата си”

За втори пореден път български еврокомисар получи признанието “Еврокомисар на годината”. Отговарящата за международното сътрудничество, хуманитарната помощ и реакцията при кризи Кристалина Георгиева бе удостоена т. г. с две престижни отличия – “Еврокомисар..

публикувано на 02.12.10 в 09:21

Венециела Найденова – българска музикантка и диригентка в Швейцария

Виждате ли връзка между старинното швейцарско градче Ньошател, големия българския композитор Добри Христов и оперетата на Калман “Царицата на чардаша”? Едва ли, ако не познавате българската музикантка Венециела Найденова, която работи в Швейцария от..

публикувано на 01.12.10 в 14:17
Министър Сергей Игнатов обяви за най-голям успех въвеждането на рейтинговата система на университетите, въпреки критиките, отправени към нея.

Министър Игнатов дава много добра оценка на промените в българското образование

Много добър 4,50 по шестобалната система си писа Сергей Игнатов за дейността си през първата година като министър на образованието, младежта и науката. Като успех на екипа той посочи разширяването на предучилищната подготовка със задължителното включване на..

публикувано на 01.12.10 в 11:44

Първи декември – Световен ден за борба със СПИН

Първи декември е денят, в който червената панделка с обърнати надолу краища – символ на отиващият си живот, отново и отново напомня за опасността СПИН, но и за необходимостта от информираност и толерантност към хората, живеещи с ХИВ-вируса. По данни на СЗО..

публикувано на 01.12.10 в 10:17

Константин Димитров за българската позиция по Европейската гражданска инициатива

В навечерието на първата годишнина от влизането в сила на Лисабонския договор Комисията по конституционни въпроси в Европейския парламент гласува доклада за Европейската гражданска инициатива – един от главните приноси на новия основополагащ документ за..

публикувано на 01.12.10 в 09:50

Българите пазаруват в интернет предимно книги

С навлизането на дигиталните технологии и създаването на социалните мрежи се роди един напълно нов свят и голяма част от потребителите „живеят” в него. Чрез социалните мрежи хората получиха властта да споделят много неща и така диктуват и тенденциите и..

публикувано на 01.12.10 в 09:33