Петя Иванова – пчелар №1 на България за 2010 г.

Тя е майка на две деца, крехка и стройна млада жена със силно излъчване. Това е Петя Иванова от с. Остров, Врачанско. Какво я прави различна? – Носител е на титлата Пчелар №1 на България за 2010 г. на в-к “Пчела и кошер” и първата жена, разчупила всеобщите..

публикувано на 22.11.10 в 11:01

Български ученици сред първите в света по астрономия

На международни олимпиади по астрономия България се нарежда сред първите шест държави в света, наред със САЩ, Русия, Канада, Бразилия, Китай и Индия. За последните 15 години, откакто се провежда подобно състезание, страната ни е спечелила 12 златни, 14..

публикувано на 22.11.10 в 09:46

Една трета от бизнеса в България е в дамски ръце

„Жените винаги си връщат заемите, те са по-гъвкави, по-работливи, по-прецизни, по-бързо реагират”. Така Юлияна Минчева, член на УС на Асоциацията на жените предприемачи, характеризира бизнесдамите по време на Втория международен форум на жените предприемачи..

публикувано на 22.11.10 в 09:31

Константин Пенчев: „Защитата на справедливостта е същината на институцията омбудсман”

В България институцията омбудсман /обществен защитник/ е сравнително нова, едва от 2005. г. Съгласно Закона за омбудсмана, той се избира от НС за срок от 5 години и може да бъде преизбран само за още един мандат, а кандидатът трябва да е с висше образование..

публикувано на 19.11.10 в 12:49
В София бе поставено началото на европейската инициатива за диалог между поколенията “What IF”

България в европейската инициатива за диалог между поколенията

С кръгла маса на тема „Бизнесът: машина за пари или мост между поколенията” в София бе поставено началото на първата по рода си европейска инициатива за насърчаване на диалога между поколенията “What IF”. Неин създател е г-н Матео Бонифачо, член на Бюрото..

публикувано на 19.11.10 в 11:20

Фотоизложба в Софийското метро разказва за съдбата на царския орел

Някога царският орел е бил една от най-разпространените грабливи птици в България. Не случайно в представите на народа ни той изразява величие, могъщество и победа. Затова с годините се превръща в един от символите на България. За съжаление през последните..

публикувано на 19.11.10 в 10:39

Наблюдава се тенденция на завръщане към учителската професия

Учителската професия отново става привлекателна. Професионалисти, напуснали системата на образованието, се завръщат към нея. Потвърждава го напливът към преподавателски места в началото на тази учебна година. В България учителската професия винаги е била..

публикувано на 19.11.10 в 10:08

България и Гърция развиват отношенията си въпреки кризата

В контекста на традиционно добрите съседски отношения между България и Гърция, гръцкият президент Каролос Папуляс направи двудневна официална визита в София по покана на своя български колега Георги Първанов. Сътрудничеството в областта на енергетиката,..

публикувано на 18.11.10 в 11:45
Първото изложение на био-храни и био-продукти, открито от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов, се радва на огромен интерес.

Първо специализирано изложение за биологично чисти храни и продукти

В продължение на четири дни от 17 до 20 ноември столичани и гости на София имат възможност да се запознаят с възможностите, които дават биохраните  и биокозметиката за  подобряване на здравето и жизнения тонус. Това е възможно, благодарение на..

публикувано на 18.11.10 в 10:13
Eдна от антените в предавателния център Пъдарско, до Пловдив

DX MIX № 801

ftp://files.bnr.bg/RadioBulgaria/Bulgarska/Lichnosti/audio07_bul_18_11_10.mp3 В днешното издание на DX MIX: -зимното разписание на Интеррадио Румъния -честотни промени, направени от Media Broadcast ( MBR ) -честотна промяна, направена..

публикувано на 17.11.10 в 12:49