Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Римската вила Армира

Пандемията преориентира туристите към алтернативни форми на почивка

За мнозина български и чуждестранни туристи традиционната лятна ваканция на море до голяма степен беше осуетена от пандемията с Covid-19. В резултат - почиващите по българското Черноморие са много по-малко от капацитета на курортите ни. Наблюдава се..

публикувано на 15.07.20 в 11:30

Полезно за почиващите в България: Помощ при загуба или кражба на вещи

През лятото, отворени за слънцето, морето, удоволствията, сякаш забравяме инстинктите си за самосъхранение. Често забравяме да пазим себе си, вещите си и гледаме да вземем повече от всичко, което ще ни липсва до следващото лято. Така в един миг..

публикувано на 14.07.20 в 07:25

Къмпинг „Градина“ привлича туристи с безплатни шезлонги и чадъри и още удобства

Безплатни шезлонги и чадъри очакват избралите да почиват в къмпинг „Градина“. Гости от съседни комплекси могат да ги използват срещу такса от 3 лева. Плажът на „Градина“ разполага и със свободна зона, а, за да се гарантира сигурността и спокойствието на..

публикувано на 12.07.20 в 07:15

Несебър „разказва“ спомени от времето на траките

Скалисто парче земя, сякаш захвърлено в морето. Но, за да не навява пустота, е съединено със сушата чрез тесен провлак. Убежище и сигурност – това най-вероятно са видели траките, основавайки преди повече от три хилядолетия своя град Месамбрия. Така го..

публикувано на 12.07.20 в 05:40

В Чепеларе рестартират лятото

С рев на мотори откриват летния си сезон в родопския курорт. В съботния ден жителите и гостите на Чепеларе могат да се насладят на първо по рода си мото-шоу с легендарните мотоциклети „Харли Дейвидсън“.  Сутринта рокерите, ескортирани от полицейски..

публикувано на 11.07.20 в 07:05

Бургас – домакин на ХIII Фестивал на пясъчните скулптури

През тази година пясъчният град е приютил 14 композиции на 12 автори, шестима от тях са бургазлии. За извайването на внушителните фигури са използвани 5600 тона пясък. Атрактивното събитие се провежда под мотото "Щури, смешни, страшни. Приказни герои“ ...

публикувано на 11.07.20 в 06:15

В Нареченски бани лекуват с чист въздух и минерални води

Величествени борови гори, минерални извори и мек планински климат. Сред този земен рай в Средните Родопи се разполага село Нареченски бани, известно с лековитите си води. От край време курортът се слави като място, което подобрява здравето,..

публикувано на 11.07.20 в 05:25

Споделянето на музика е магично и незаменимо изживяване

Едно от най-големите културни събития у нас, A to Jazz дължи славата си на великолепната селекция на музиканти и избора на сцена, разположена в централен столичен парк. Фестивалът, който през 2019 г. събра над 35 000 души публика, сега отбелязва..

публикувано на 10.07.20 в 08:15

За туристите: На път в България с автомобил

Най-безопасният вариант за пътуване на къси или по-дълги разстояния във време на пандемия си остава личният автомобил.  Така туристите разполагат и изцяло с времето си и не зависят от околните. На чуждите граждани, пристигащи в България, препоръчваме да..

публикувано на 10.07.20 в 07:00

Потръгна ли летният сезон по морето?

Пандемията от Covid-19 се оказа безпощадна към много сектори в икономиката на България, в това число и към летния ни туризъм. Свикнали сме да поставяме месеците юли и август в „разгара“ на сезона и това наистина беше така. Досега! „Благодарение“ на..

публикувано на 08.07.20 в 07:00