Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Биле фест на остров Света Анастасия

В навечерието на Еньовден, от 19 до 21 юни, единственият обитаем остров по българското Черноморие ще приюти превръщащия се в традиционен лечебно-вълшебен фестивал на билките. Фестът ще се проведе заедно с инициативата „За едно по-чисто море“, по време..

публикувано на 19.06.20 в 04:35
Слънчев бряг

Летен туристически сезон и през есента?

Министърът на туризма Николина Ангелкова даде заявка, че през това лято контролът върху туристическия сектор в България ще е безкомпромисен, за да се гарантира качеството на услугата, но и за да се привлекат повече гости от рискови, заради Covid-19,..

обновено на 17.06.20 в 15:16

България се рекламира като сигурна дестинация след Covid-19

Летният сезон през 2020 година стартира с антикризисна рекламна кампания към традиционните за българския труизъм пазари, обяви министърът на туризма Николина Ангелкова. До седмица започва популяризиране на страната ни по BBC и CNN, с водещо послание,..

публикувано на 16.06.20 в 00:10

Платформата „Преоткрий България“ стана достъпна за туристически резервации

Безплатната платформа , създадена в помощ на туристическия бизнес у нас, стартира през юни. Създадена по инициатива на голяма търговска верига, зад идеята стоят Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) и представители на туристическия..

обновено на 14.06.20 в 06:20

Планината край София става все по-приветлива за туристи

В календара на София за тази година има 100 спортни събития, 20 от тях ще се проведат на територията на Природен парк „Витоша“. За целта Столичната община започва обновяване на туристическата инфраструктура и достъпа до планината. Тази година ще бъде..

публикувано на 13.06.20 в 06:15

Варна ни очаква и с Live stream tour

През юни Община Варна и Съюзът на екскурзоводите в България предлагат възможност да разгледате Варна и нейните забележителности, като се включите в безплатните пешеходни обиколки на града с екскурзовод на различни езици. Онези, които нямат..

публикувано на 12.06.20 в 17:20
Снимки: БГНЕС и guidesbg

Екскурзоводите в България настояват за помощ

Пандемията от Covid 19 остави над 1400 екскурзоводи в България без работа, заради въведените ограничения за пътуване както на туристи от други държави, така и на българи, избрали да посетят дадена дестинация по света. Безпрецедентната ситуация..

публикувано на 11.06.20 в 06:15

България - с печат за безопасност и хигиена в туризма

България ще ползва печат за безопасност и хигиена от Световния съвет за пътувания и туризъм (WTTC - The World Travel & Tourism Council), информира Министерството на туризма. Печатът „Safe Travels“ дава възможност по-лесно да се разграничат..

публикувано на 10.06.20 в 13:25

Безплатните градски турове отново привличат туристи

През последните няколко седмици сме свидетели на постепенно отпадане на различните забрани, свързани с пандемията от Covid-19 и бавно завръщане към нормалността и предвидимостта в ежедневието. Градските турове са един от най-добрите..

публикувано на 08.06.20 в 12:11

Важно за здравната помощ по морето

Лечебните заведения по Черноморието са готови да обслужват пациенти с Covid-19 Нуждаещите се от медицинска помощ трябва да бъдат насочвани от персонала на хотелите, в които са отседнали. При пристигането на туристите хотелиерите са длъжни да..

публикувано на 04.06.20 в 13:20