Китайската филхармония за първи път у нас

Китайската филхармония изнесе своя първи концерт у нас снощи в препълнената зала "България", под ръководството на своя главен диригент Хуан Йи. Създаден през май 2000 г., оркестърът показа завидно качество на музицирането в подбраните творби, различни по..

публикувано на 16.01.20 в 14:04

Ранни творби на Мошковски и Дворжак в програма на Софийската филхармония

Само ден ни дели от събитие, на което човек рядко може да присъства – изпълнение на опус от световно признат композитор, повече от век считан за изгубен. При това – от български музиканти, вложили много усилия за възстановяването и издаването на..

публикувано на 15.01.20 в 13:44

В "Чужди тела" Стенли привлича музиканти от Манчестър и Дъблин

Станислав Сланев, добре познат под псевдонима Стенли, след пауза от 17 години издаде нов, пети албум, озаглавен „Чужди тела“. Той е изпълнител, когото помним като вокал на групите „Тангра“ и „Спринт“, както и от неговите авторски албуми „Сълзите на..

публикувано на 02.01.20 в 12:20

Да е честита Новата година!

По традиция я посрещаме с прочутото „Многолетствие“ от Бортнянски, което неизменно съпътства българския празник. Гласът е на българина Борис Христов – един от най-големите оперни артисти, живели на земята. В своето изпълнение великият бас..

публикувано на 01.01.20 в 06:00

Успешни проекти на българската поп сцена

2019-а определено беше силна година за българската поп музика – много обичани изпълнители зарадваха с още хитове, а на сцената се появиха и нови открития. С настъпването на последния месец от годината излезе едноименният сингъл от последния албум..

публикувано на 31.12.19 в 07:00

София посреща Новата година със “Сцена под звездите”

Звездите на българската музика Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, братя Аргирови, брас бендът “Виво Монтана”, кубинката Долорес Естрада и др. ще създават празничното настроение в новогодишната нощ. По традиция концертът ще се състои на площад “Княз..

публикувано на 29.12.19 в 09:10

Емблематични имена от българската поп и рок сцена в нова светлина

Фронтменът на рок група „Щурците“ Кирил Маричков отбеляза своята 75-годишнина с концерт в НДК в края на октомври. На сцената той се качи с „Фондацията“ − състава, с който активно концертира и изнася турнета през последните години. Кирил Маричков,..

публикувано на 28.12.19 в 07:05

Рождество с музика

Празничен камбанен звън и рождественски химни огласят православните храмове коледните дни. От националния ефир звучат песни − старинни и не толкова, български и на какви ли не езици… Свикнахме чужденци, влюбени в нашия фолклор, да пеят на български. В..

публикувано на 26.12.19 в 07:00

Руслан Райчев: „Целият ми живот е бил музика…“

Гала концертът, който Софийската опера посвети на големия български диригент, представи откъси от произведения, които той е дирижирал на същата сцена и къде ли не по света. Преди началото на концерта видяхме документален филм, създаден от неговия..

публикувано на 20.12.19 в 17:00

Живко Колев отпразнува 65 години с концерт „Моите незабравими песни“

В края на ноември зала №1 в НДК се оказа тясна за всички, които искаха да чуят любими песни от миналото на българската естрада. Публиката дълго аплодира някои от най-известните родни изпълнители и формации. Поводът този път не бе концерт на някои..

публикувано на 16.12.19 в 12:34