От Covid-19 почина вокалистът на популярната група P.I.F.

На 45-годишна възраст почина вокалистът на българската група P.I.F. Димо Стоянов , който бе настанен в столична болница с коронавирус, съобщиха за БНР негови близки. На 9 декември чрез Фейсбук групата изпрати призив за даряване на кръвна плазма,..

публикувано на 21.12.20 в 14:54

Плевен с изложба за 80-годишнината от рождението на Емил Димитров

Наградите и отличията на обичания от няколко поколения българи естраден певец Емил Димитров ще бъдат показани в родния му град Плевен навръх 23 декември, когато се навършват 80 години от рождението му .  През 1960 година младият Емил..

публикувано на 20.12.20 в 06:10

Певицата Рита Ора снима новия си клип в България

Британската певица с произход от Косово Рита Ора снима в България нов музикален видеоклип към предстоящия си сингъл, предаде БНТ. Родената в Косово през 1990 г. певица още същата година се мести със семейството си във  Великобритания. Сред най-големите ѝ..

публикувано на 16.12.20 в 11:08

Български пианисти и цигулари свирят Бетовен

Преминала под знака на 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен,  2020-а донесе много прекрасни мигове с творчеството на композитора, оставил забележителни творби и осъществил своеобразен мост от Класицизма към следващата епоха в музиката –..

публикувано на 16.12.20 в 07:30

Сандра, която сбъдва музикални желания на възрастни от домовете

Възрастни хора с озарени лица пеят и се смеят, забравили старостта, изолацията и… самотата. Загледани в екрана пред себе си, някои си тактуват, други пляскат в ритъм, трети дори правят плахи танцови стъпки.  Да, това е реалната картинка в някои..

публикувано на 14.12.20 в 10:05

Мария Илиева за дистанцията, каузите и изкуството в трудни времена

Известна певица с огромен кръг почитатели, музикален продуцент, през последните години Мария Илиева е постоянен член на жури в различни телевизионни формати. Сериозна част от времето си отделя на малкия си син Александър, както и на най-близките си..

публикувано на 13.12.20 в 08:15

Златка Ставрева – „бялата лястовица на Странджа“, празнува важни годишнини

„Малко е да се каже, че обичам странджанската песен! Тя е дълбоко в сърцето ми, нося я с любов и преклонение, ще ѝ остана вярна до сетния си дъх“ – споделя своето верую народната певица Златка Ставрева, която днес чества своята 70-годишнина ...

публикувано на 08.12.20 в 06:50

Поп легендата Лили Иванова с коледен подарък за феновете си

По случай предстоящите празници примата на българската популярна музика Лили Иванова пуска на музикалния пазар специално коледно издание DVD+2 CD, информира  официалната фейсбук страница на легендата.  Това е колекция от видеозапис и двоен аудио..

публикувано на 04.12.20 в 16:05

Петиция призовава: „Спасете оперните певци на България“

Преди дни целият оперен свят беше потресен от смъртта на големия тенор Камен Чанев, който си отиде в разцвета на силите си. „Това беше последната капка. Това е загуба не само за България, това е загуба за оперното изкуство. Решихме, че е добре да..

публикувано на 02.12.20 в 11:12

Проф. Стефан Попов за живота, учениците си и радостта от музиката

Блестящ изпълнител, обичан и всеотдаен учител, проф. Стефан Попов е сред най-известните имена в света на класическата музика. През последните четири десетилетия преподава в Guildhall School of Music and Drama в Лондон, а преди това (до 1977 г.) – в..

публикувано на 01.12.20 в 11:19