България се опасява от нов миграционен натиск по границите й

Заедно с Гърция и Кипър, на заседанието на Съвета по правосъдие и вътрешни работи в ЕС, проведено вчера в Люксембург, България предяви претенции съюзът да подпомага страните от първа линия по Източно-средиземноморския маршрут на миграцията към Европа...

публикувано на 09.10.19 в 11:40

София напомни, че подкрепата й за европейската интеграция на Северна Македония не е безусловна

В навечерието на очакваната покана на ЕС към Северна Македония за започване на преговори за присъединяване, на 30 септември среща на най-високо равнище в София, свикана от президента Румен Радев, реши да бъде изработена по спешност национална..

публикувано на 01.10.19 в 10:55

Започва напрегната кампания за местните избори в България

От днес – 27 септември, България е в кампания за редовните си местни избори. Вотът ще е в два тура – първи на 27 октомври, за избиране на кметове и общински съвети, и втори на 3 ноември, за кметове там, където никой от кандидатите не е избран с..

публикувано на 27.09.19 в 11:04

Мими Кодели: „България е пример за Албания в оползотворяване на европейските средства“

По покана на председателя на Комисията по външна политика на Народното Събрание Джема Грозданова, на посещение в България бе албанска парламентарна делегация начело с председателя на Комисията по външна политика Мими Кодели. В интервю за Радио..

публикувано на 19.09.19 в 12:46

Началото на новата парламентарна сесия оправда очакванията за гореща политическа есен

Неочаквано острото обръщение към народа, прочетено от президента Румен Радев от парламентарната трибуна, в което той обвини правителството, че е едно от малкото, които   не са обсъдили управленската си програма с Народното събрание, предизвика гневна..

публикувано на 04.09.19 в 13:53

„Битката“ за кметския стол в София – в обсега на обществения интерес преди началото на новия политически сезон

Ден преди българският парламент да се събере на първото си заседание след лятната ваканция, политическите страсти в България вече се разгорещиха. Повод за това станаха официалните заявки на двама от кандидатите, досега само „спрягани“ за основни..

публикувано на 03.09.19 в 13:43

Приключи или не политическият сезон в България

Август е предпочитан месец за годишен отпуск сред българите, а политиците не правят изключение. Парламентът вече е в обичайната си лятна ваканция и официално ще възобнови дейността си на 4 септември. От тази дата, до изборите за общински съветници..

публикувано на 12.08.19 в 15:19

Сделката за закупуване на Ф-16 – на кантар до последно

Ден след като президентът Румен Радев наложи вето върху Закона за ратифициране на четири договора по сделката със САЩ за закупуването на 8 изтребителя F-16 Block 70 , парламентарната комисия по отбрана отхвърли ветото. Стана с гласовете на част от..

публикувано на 25.07.19 в 11:23

Вето на президента върху новото финансиране на партиите свежда нагласите до само „за“ и „против“

Отлагателно вето, наложено от президента Румен Радев върху неотдавнашните промени в модела за финансиране на партиите,  изправи  парламентарните сили пред изпитанието да потвърдят или отстъпят от досегашните си позиции по въпроса. Още преди дебатът на..

публикувано на 18.07.19 в 12:30

Смяна на модела за финансиране на партиите очерта нови разделителни линии в политическия живот

Скоро след европейските избори и около три месеца преди местните наесен, в България се възроди идеята за радикално орязване на партийните субсидии. Конкретен повод даде финансова проверка, според която не само парламентарните, но и..

публикувано на 10.07.19 в 10:47