Гробът на Гоце Делчев в двора на църквата „Св. Спас“ в Скопие.

Пак заоблачаване в отношенията със Северна Македония, или…

Няма и година от подписването на Договора за приятелство и сътрудничество между България и Македония, а сме свидетели на признаци на напрежение в двустранните отношения. На 9 юни вицепремиерът Красимир Каракачанов изрази опасение, че..

публикувано на 26.06.19 в 12:07

Възстановяването на отношенията с Русия остава на дневен ред и след срещата на Румен Радев с Владимир Путин

На срещата си миналата седмица в рамките на Петербургския международен икономически форум президентите на Русия и България обсъдиха развитието на двустранните отношения. Владимир Путин отбеляза, че те „постепенно се възстановяват“, а Румен Радев,..

публикувано на 10.06.19 в 12:18

Следизборни процеси в партиите водят към промени в политическия живот

Резултатите от изборите за Европейски парламент, проведени на 26 май, още са обект на анализи, но вече се вижда, че основните участници в тях поемат курс към сериозни трансформации. Предизвестените от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов промени..

публикувано на 04.06.19 в 12:11
Снимки: БТА и БГНЕС

И победители, и победени обсъждат вътрешни промени след евроизборите

Веднага след изборите за Европейски парламент, приключили в неделя, сред участвалите политически сили се заговори за вътрешни промени. Не само сред победените, но и сред победителите. Част от промените няма да са леки и ще отнемат известно време,..

публикувано на 29.05.19 в 11:51
Марчела Абрашева, Ингрид Шикова и Владимир Шопов Снимки: БГНЕС

Ингрид Шикова: Кризата на доверието в политиката и политиците е причина за ниската избирателна активност

Дни след проведените на 26 май избори неизвестните около състава на новия Европейски парламент, формирането на стабилно мнозинство, работеща Комисия и перспективи за развитиена съюза, провокират множество анализи и дискусии, но сякаш въпросите все..

публикувано на 29.05.19 в 11:12

Евроизбори 2019: Резултатите от вота в България – очаквани и неочаквани

Предварителните резултати от изборите за Европейски парламент, обявени от ЦИК в понеделник сутринта, потвърждават, че в новия си състав европарламентът ще има представители на пет, а не на четири политически сили от България, както се очакваше...

публикувано на 27.05.19 в 10:55

Евроизбори 2019: Евроизборите в някои страни започнаха, в България кампанията продължава

Изборите за евродепутати започнаха в Холандия и Великобритания днес, утре продължават в Ирландия и Чехия, на 25 май - в Латвия, Малта и Словакия, а в България и останалите страни от ЕС ще са в неделя - 26 май. Най-ново проучване на агенция "Тренд"..

публикувано на 23.05.19 в 11:00

Евроизбори 2019: Европейската тема реабилитирана към края на предизборната кампания

Пет дни преди изборите за депутати в Европейския парламент в България, които ще се проведат на 26 май, в изявленията на основни участници в кампанията долавяме връщане към европейските теми, засенчвани досега от вътрешнополитически. В Източна..

публикувано на 22.05.19 в 10:58

Евроизбори 2019: ГЕРБ и БСП се конфронтират и на последната права на кампанията за евровота

Часове след като премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в интервю, че в предизборната борба БСП използва похвати от учебник на КГБ, водачът на листата на БСП Елена Йончева внесе в прокуратурата нови сигнали срещу него. В един от тях се..

публикувано на 21.05.19 в 11:31

Евроизбори 2019: Кампанията за евроизборите навлезе в последната си фаза

Изтеклият уикенд бе последен от кампанията за изборите за български евродепутати на 26 май. ГЕРБ проведе централното си събитие в София с участие на кандидата за председател на ЕК Манфред Вебер от Европейската народна партия. След като увери, че Вебер може..

публикувано на 20.05.19 в 12:00