Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Чергата”

Ангел Добрев (в средата) с формация "Фолк".
Ангел Добрев е музикант в Оркестъра за народна музика на БНР, любимият му и съпътстващ го съдбовно в живота инструмент е гъдулката. В днешното предаване за фолклор и традиции на Радио България „Чергата” той е гост на предаването. Заедно с вас ще послушаме негови хора от авторския му CD „Зебровица”, именуван на родното му място. Освен като композитор, ще ви представим изпълнителя на българска народна музика и като университетски преподавател. За студентите по фолклор Ангел Добрев разказва с любов, но цялото му сърце е заедно с неговите открития – 9 годишния гъдулар Мартин Владимиров и народната певица в дуета „Рукатка” Георгия Райкова. Предстои ни среща с тях в едно от следващите предавания „Чергата”. Приятно е в тази среща да разговаряме с дългогодишния музикант и забележителен творец само за народното изкуство, за тайните на красивите български народни ритми и емоцията от всичко това. Останете на вълните на Радио България и ни пишете, ако тези теми ви докосват: chergata@bnr.bg


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Мартеници или родопски байници – символ на надеждата за хубавото, което предстои

Мартеницата е един от символите на България – считан за предвестник на пролетта и прогонването на мрака. Всяка година на първи март, дори далеч от родината, българите закичваме близки и приятели с усуканите бели и червени конци, с..

публикувано на 01.03.24 в 04:30

Костинброд кани българи от Сърбия за фолклорния фестивал “Шопски наниз”

Четиринадесетото издание на Международния фолклорен  фестивал “Шопски наниз”  ще  се проведе на 19, 20 и 21  април  2024 г., в Народно читалище "Иван Вазов-1947" в гр. Костинброд. Към събитието се канят да се присъединят и българите от Сърбия, съобщава..

публикувано на 28.02.24 в 17:41

Два дни в Априлци празнуват сланината и греяната ракия

Празникът на сланината и греяната ракия събра в планинския град Априлци хиляди гости от цялата страна. “ Тези два дни ще бъде пълно с песни и танци, греяна ракия, препечена сланинка. Празникът е повод хората да видят каква невероятна природа имаме и..

публикувано на 24.02.24 в 16:42