Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Чергата"

Отделът  „Училища по изкуствата и културата и работа с даровити деца” и Дирекция  „Регионални културни дейности”  към Министерството на културата издадоха през годината луксозен албум на български и на английски език, озаглавен  „Младите таланти на България”. Със снимки от участия и награди  са представени успехите на национални гимназии по изкуствата и регионални училища. За едно от последните отличия на международната сцена днес в предаването за фолклор и традиции на Радио България поканихме да разкаже главния експерт от МК Ралица Базайтова. Каним ви на „Чергата” с уверения, че събеседничката ни е много приятна, новините, които тя донесе – интересни и любопитни, а историята на корените й добре проучена. Водеща е Цвета Найденова, музиката избира Валя Божилова, адресът ни за поздрави chergata@bnr.bg

Още от категорията

„Сурва“ се завърна с още по-голяма сила и енергия в Перник

Миньорският град Перник преживя три дни в плен на кукерите. XXIX Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва“ 2023 беше официално закрит днес в Перник. Общината отчете рекорден брой участници от България и чужбина, посетили Перник в..

публикувано на 30.01.23 в 15:40

След дълго затишие "Сурва" отново се готви да превземе Перник

"Сурва" пристига! След тригодишно прекъсване заради пандемията, кукери, чауши, арапи, бабугери и други чудновати персонажи отново с гръм и трясък ще гонят злите сили. Дългоочакваният фестивал на маскарадните игри ще се проведе от 27 до 29 януари в..

публикувано на 27.01.23 в 05:45

Какво ново през 2023 г. в единствения у нас етнографски музей на открито "Етъра"?

Календарът на единствения у нас етнографски музей на открито "Етъра" през 2023-та е наситен с поредица от изложби, демонстрации, фестивали и всякакви изяви, свързани с фолклора, занаятите и етнографията. Освен традиционните събития, пресъздаващи..

публикувано на 23.01.23 в 11:03