Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНТ ще излъчи пряко ЦСКА – Базел

БНТ 1 излъчва на живо мача ЦСКА-Базел от 22 часа на 22.10.2009 г. В четвъртък стадион "Васил Левски" отново ще бъде пълен. Такава ще бъде позабравената реалност, защото ЦСКА ще приеме Базел в среща от груповата фаза на Лига Европа. Червените ще се опитат да останат в играта и ще гонят добър резултат срещу Александър Фрай и компания, но това няма да е никак лесно. Те се нуждаят от подкрепата на всички български фенове. Мачът може да бъде гледан и онлайн на www.bnt.bg, но само за територията на страната. Петър Александров ще бъде гост в студиото преди мача, което ще започне в 21.30 ч. с водещ Методи Манченко. Бившият играч от знаменитата Пенева чета и настоящ помощник-треньор на швейцарския Люцерн, за когото има 55 мача и 29 гола, Петър Александров ще бъде в студиото на БНТ на мача ЦСКА-Базел. Нападателят е бил шампион на Швейцария с Аарау и три пъти голмайстор на швейцарското първенство. Компания ще му прави шесткратният шампион на България с ЦСКА, футболист номер 1 за 1981 година и полуфиналист за КЕШ Георги Велинов. Въпреки късния час на националния стадион се очакват поне 15 000 запалянковци от България, както и 1000 от "Базел", който има най-всеотдайната публика в Швейцария. Мача ще коментират Ивайло Ангелов с гост-коментатора Явор Вълчинов. За ЦСКА - след равенството с "Фулъм" и загубата от "Рома" мачът е последен шанс да запази шансове за класиране в следващата фаза. Базел на 5 ноември е домакин срещу ЦСКА в група "Е" на Лига Европа, където заема второ място с 3 точки (след победа над Рома 2:0 и загуба от Фулъм с 0:1) и ще бъде доволен и от равенство. Българският тим е последен в групата с 1 точка и ще гони само победа. В последния си мач преди битката с "червените" швейцарците лесно победиха за купата на страната аматьорския Ла Монт с 3:1 като гост, докато "червените" се наложиха с 1:0 Ботев (Пловдив) в мач за първенство.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Кук

Петър Стойчев, признат за най-успешен състезател в света по плувен маратон, записа поредно сериозно постижение като стана първият българин, преплувал протока Кук, свързващ Южния и Северния остров на Нова Зеландия. Стойчев успя, въпреки..

публикувано на 15.03.24 в 23:31

Григор Димитров ще играе срещу Даниил Медведев в Индиън Уелс

Григор Димитров постигна лесна победа с добри отигравания срещу 21-вия в световната ранглиста в мъжкия тенис французина Адриан Манарино.  Българинът победи с 6:3 и 6:3 за 81 минути и успя да се класира на осминафиналите от "Мастърс" турнира в Индиън..

публикувано на 12.03.24 в 10:23
Григор Димитров

Григор Димитров победи, Виктория Томова загуби на Мастърса в Индиън Уелс

Григор Димитров победи французина Александър Мюлер със 7:5, 6:2 на старта на турнира на твърди кортове от сериите “Мастърс” 1000 в Индиън Уелс с награден фонд 9,5 млн. долара. Поставеният под номер 13 българин започна участието си от втория кръг, а в..

публикувано на 10.03.24 в 10:09