Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БНТ ще излъчи пряко ЦСКА – Базел

БНТ 1 излъчва на живо мача ЦСКА-Базел от 22 часа на 22.10.2009 г. В четвъртък стадион "Васил Левски" отново ще бъде пълен. Такава ще бъде позабравената реалност, защото ЦСКА ще приеме Базел в среща от груповата фаза на Лига Европа. Червените ще се опитат да останат в играта и ще гонят добър резултат срещу Александър Фрай и компания, но това няма да е никак лесно. Те се нуждаят от подкрепата на всички български фенове. Мачът може да бъде гледан и онлайн на www.bnt.bg, но само за територията на страната. Петър Александров ще бъде гост в студиото преди мача, което ще започне в 21.30 ч. с водещ Методи Манченко. Бившият играч от знаменитата Пенева чета и настоящ помощник-треньор на швейцарския Люцерн, за когото има 55 мача и 29 гола, Петър Александров ще бъде в студиото на БНТ на мача ЦСКА-Базел. Нападателят е бил шампион на Швейцария с Аарау и три пъти голмайстор на швейцарското първенство. Компания ще му прави шесткратният шампион на България с ЦСКА, футболист номер 1 за 1981 година и полуфиналист за КЕШ Георги Велинов. Въпреки късния час на националния стадион се очакват поне 15 000 запалянковци от България, както и 1000 от "Базел", който има най-всеотдайната публика в Швейцария. Мача ще коментират Ивайло Ангелов с гост-коментатора Явор Вълчинов. За ЦСКА - след равенството с "Фулъм" и загубата от "Рома" мачът е последен шанс да запази шансове за класиране в следващата фаза. Базел на 5 ноември е домакин срещу ЦСКА в група "Е" на Лига Европа, където заема второ място с 3 точки (след победа над Рома 2:0 и загуба от Фулъм с 0:1) и ще бъде доволен и от равенство. Българският тим е последен в групата с 1 точка и ще гони само победа. В последния си мач преди битката с "червените" швейцарците лесно победиха за купата на страната аматьорския Ла Монт с 3:1 като гост, докато "червените" се наложиха с 1:0 Ботев (Пловдив) в мач за първенство.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров отпадна на полуфиналите в Ротердам

Григор Димитров няма да спори за титлата на турнира на твърди кортове в Ротердам с награден фонд от 2,2 млн. евро. На полуфиналите той загуби с 4:6, 3:6 от австралиеца Алекс Де Минор. Българският тенисист допусна пробив в първия гейм и на двата..

публикувано на 18.02.24 в 10:12
Карлос Насар

Тежкоатлетът Карлос Насар спечели четвърта европейска титла за България

Карлос Насар спечели титлата в категория до 89 кг на европейското първенство по вдигане на тежести в София. Направи го със световен рекорд за младежи в изхвърлянето от 176 кг. Пред препълнените трибуни в столичната “Арена София” 19-годишният..

публикувано на 18.02.24 в 08:33
Григор Димитров

Григор Димитров ще играе на полуфинал в Ротердам

Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза на трети полуфинал за сезона. Следобед той ще се изправи срещу Алекс Де Минор от Австралия на турнира в Ротердам от сериите АТР 500. За да се нареди сред четиримата най-добри на турнира, той..

публикувано на 17.02.24 в 10:30