Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Силви Вартан иска да бъде запомнена с думата "любов"

Силви Вартан иска да бъде запомнена с думата "любов" - това казва самата певица на финала на документалния филм за нея "Отражения", дело на журналиста Георги Тошев, продуцента Румяна Цанчева, оператора Румен Василев и режисьора Емма Константинова. Примата на френската и световната естрада казва и "довиждане" на българската публика, с която няма търпение да се срещне - на концерта на 28 октомври в зала 1 на НДК. Сълзи и много аплодисменти имаше днес след предварителната прожекция на "Отражения" във Френския културен институт, подкрепил създаването на филма заедно със "Societe Generale Експресбанк" и "Данон". Премиерата е тази вечер от 19.00 ч. в Дома на киното. Би Ти Ви ще излъчи "Отражения" на 25 октомври от 12.00 часа. Това е първият оригинален български документален филм, посветен на легендарната певица, отбелязват от екипа. Във филма Силви Вартан разказва за своя личен и професионален живот, за щастието да си на сцената, но и за болката да си предаден от любим човек, за тъжните периоди в живота си, за радостта да си майка и баба, за осиновената си българска дъщеря Дарина. Жената, изпяла "Марица" и разплакала българската публика с "Облаче ле, бяло" и националния химн през 1990 г., говори откровено за България след 9 септември, за раните, с които я бележи емиграцията. Какво е да напуснеш родината си, без да вярваш, че един ден ще се върнеш отново в нея? Как 16-годишна се превръщаш в звезда за една нощ, какво е да делиш една сцена с "Бийтълс" и да се превърнеш в идол на няколко поколения меломани? Възможно ли е да споделиш част от живота си с друга звезда и каква е цената на успеха? Отговорите на тези въпроси са в "Отражения", заснет през септември в Париж. Силви Вартан допуска екипа на поредицата "НепознатиТЕ" на последните репетиции преди премиерата на новото й шоу в легендарната зала "Олимпия". Освен Вартан, Георги Тошев разпитва съпруга й Тони Скоти, главния секретар на благотворителната фондация "Силви Вартан" Жан-Марк Сань, приятелката й от детството Фани Теохарова. Повече от три месеца екипът работи с архива на певицата - преглеждат над 60 часа архивен материал от професионалния и личния живот на Вартан. Във филма влизат уникални кадри на Силви с Джони Холидей, с "Бийтълс", Карла Бруни и други знаменитости, от сватбата на певицата, от преживените тежки катастрофи, от триумфите по различни сцени по света, от тв програми, в дома й с децата и внуците.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

За първи път български филм на фестивала "Археофилм“ във Флоренция

България за пръв път участва в престижния международен фестивал за филми, свързани с археология, изкуство и екология "Археофилм", чието шесто издание се проведе от 6 до 10 март във Флоренция. Сред 88-те конкурсни заглавия бе и документалната лента "..

публикувано на 12.03.24 в 15:25

Българската литература има свой щанд на Лондонския панаир на книгата

Първата изява на България в Лондонския панаир на книгата от 12 до 14 март включва редица събития, организирани от Българския културен институт в английската столица. Страната ни участва със свой щанд, където посетителите ще могат да се срещнат и разговарят..

публикувано на 11.03.24 в 19:38
Снимка: internationalbagpipeorganisation.com

Пловдив е домакин на международна гайдарска конференция

Български и чуждестранни изпълнители на гайда, както и преподаватели по този традиционен инструмент си дават среща в Пловдив от 8 до 10 март. Това е една от инициативите в страната ни, посветени на Международния ден на гайдата – 10 март. Началото..

публикувано на 08.03.24 в 06:50