Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова триумфира в турнира за Купата на Кремъл с награден фонд 1 милион долара

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова се класира за четвъртфиналите на силния турнир в руската столица Москва в зала за купата на Кремъл с награден фонд 1 милион долара. 22-годишната квалификантка Пиронкова разби поставената под номер 1 Вера Звонарьова (Русия) с 6:0, 6:2 за 77 минути. Пловдивчанката вече заработи 140 точки за класацията на УТА и 24133 долара. Пиронкова изигра най-силния си мач за годината и за втори път от началото на сезона достигна до четвъртфинал на турнира на УТА след Хобърт в Австралия през януари. Българката спечели първите седем гейма в мача срещу номер 7 в световната ранглиста. В първия сет Пиронкова беше безапелационна. Тя пласира 11 печеливши удара и само за 27 минути надви полуфиналистката от Откритото първенство на Австралия. Началото на втората част беше изключително оспорвано. След петия гейм при 2:3 25-годишната Звонарьова, която има две титли през този сезон и общо девет в кариерата си, поиска медицинско прекъсване заради болки в колената. В последствие рускинята загуби още три поредни гейма, а с това и мача. С успеха българката, която е 126-а в света в момента, ще се завърне в топ 100 на женския тенис в ранглистата на УТА в понеделник.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Снимка: Sport PR Events Managment

Плувният маратонец Петър Стойчев прекоси Гибралтарския проток

Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven без неопрен. Стойчев измина разстоянието от 16,4 км. между скалите от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 ч. и 46..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Стилияна Николова

Стилияна Николова завоюва два златни и един сребърен медал на финалите в София

Пет медала е равносметката от днешния последен ден на Световната купа по художествена гимнастика в София. Втората в многобоя Стилияна Николова спечели златните медали на топка и лента и сребърния на обръч. Шампионката Боряна Калейн пък стана..

публикувано на 14.04.24 в 17:15
Габриела (вляво) и Стефани Стоеви

Европейски финал за Габриела и Стефани Стоеви

Габриела и Стефани Стоеви се класираха с лекота за финала на двойки на европейското първенство по бадминтон в Саарбрюкен, Германия. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. На полуфинала трикратните европейски шампионки..

публикувано на 14.04.24 в 12:03