Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Любослав Пенев: "Мечтите ни за добро представяне в Европа свършват до тук"

Отзиви на двамата треньори след загубата на ЦСКА с 0:2 срещу швейцарския Базел в среща от група "Е" на Лига Европа:
Любослав Пенев (старши треньор на ЦСКА): "Бяхме надиграни. Не трябва да се заблуждаваме. Базел изнесе лекция, а нас ни чака много работа. Между двата отбора има голяма разлика. Базел демонстрира бърз футбол, преса и агресия. Трябва да се научим и ние на такава игра. Мечтите ни за добро представяне в Европа свършват до тук. С оглед на показаното от нас и от нашите съперници е невъзможно да спечелим последните три мача. Има разлика между мечтите и възможностите. Базел беше достатъчно силен и показа това, което имах като информация. Това е един стойностен и добре сработен отбор с добър колектив. Базел има сили и възможности за класиране в следващата фаза. Ако го направи, ще бъде напълно заслужено. Ако на нашите футболисти не им се играе, няма да участваме в евротурнирите. Губим служебно и играем в България. Шегуваме се, но е така. Трябва да показваме какво можем във всеки мач. Горе главата и играем за победа. Виждам слабости във всички звена. Както в нападението, така и в защитата. Във всеки един трансферен прозорец ще се опитваме да подобряваме качеството. Това е задължително".
Торстен Финк (старши треньор на Базел): "Отборът излезе и игра както исках. Вкарахме гол в точния момент. Можехме и още, но това щеше да бъде по-добре от хубавото. В крайна сметка всеки играе толкова, колкото му позволи противникът. Ние не позволихме на ЦСКА да покаже топ ниво. Българите имаха само един 15-минутен натиск, но силите им стигнаха само за това. Намираме се в добра серия и това бе затвърдено от този мач. Доволен съм от целия отбор. Рома продължава да бъде фаворит в групата, но и ние се намираме в добра позиция. Ще направим всичко възможно да спечелим и мача у дома срещу ЦСКА".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Александър Асенов

Александър Асенов с два медала от Световното по лека атлетика за спортисти с интелектуални увреждания

Александър Асенов спечели титлата на 200 метра на Световното първенство по лека атлетика в зала за спортисти с интелектуални увреждания в Реймс, Франция. Златното отличие е втори медал за нашия атлет от шампионата, след като успя да извоюва..

публикувано на 25.02.24 в 11:12
Станимир Беломъжев

Сребърен медал за България на СК по ски ориентиране

Станимир Беломъжев спечели сребърен медал в спринта от Световната купа по ски ориентиране в Хааня  (Естония). Беломъжев, който е двукратен световен шампион в дисциплината, остана на 9 секунди от победителя Никлас Екснтрьом (Финландия) 17:02 мин.,..

публикувано на 23.02.24 в 18:09

Кубрат Пулев и Махмуд Чар ще премерят сили в София

На 30 март Кубрат Пулев ще се изправи срещу Махмуд Чар в спор за редовната световна титла на WBA. Двубоят ще се проведе в "Арена София". "Това е едно невероятно събитие. Имаше много трудни решения. Правим невероятното и невъзможното, за да е пред..

публикувано на 22.02.24 в 14:38