Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира „Кремлин Къп”

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира от WTA веригата в Москва – Кремлин Къп”, съобщи официалният сайт на надпреварата. В четвъртфинална среща българката загуби с 3:6, 3:6 от 36-ата в света Альона Бондаренко от Украйна. След ¼-финала на турнира в Йистбърн (Австралия) през януари, това е най-доброто представяне за 22-годишната пловдивчанка за този сезон. От понеделник тя ще се завърне в топ 100 в световната ранглиста, след като от тази седмица заемаше 126-то място. От началото на четвъртфинала двете противнички представяха равностойна игра. Пиронкова обаче допусна пробив в сервиса си в 8-ия гейм и Бондаренко поведе за 3:5. След това 36-ата в света си спечели подаването и затвори първия сет в своя полза – 3:6. В началото на втория сет двете противнички са размениха по един пробив за 2:2. Украинката обаче проби още един път Пиронкова за 5:3, спечели следващото си подаване и без проблеми се класира за полуфинал. Припомняме, че на „Кремлин Къп” нашата тенисистка трябваше да премине през ситото на квалификациите и това и бе шести мач. В първия кръг от основната схема тя се наложи над рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:3, 2:6, 6:4, а във втория победи поставената под № 1 и седма в света Вера Звонарьова с 6:0, 6:2.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Обсъждат кандидатурата на България за домакин на Зимна младежка олимпиада

България разполага с голям потенциал и отлични природни условия за организирането и провеждането на Зимни младежки олимпийски игри. За успешната й кандидатура са необходими последователни и обединени усилия на изпълнителната власт, на спортните..

публикувано на 23.04.24 в 11:42
Българският ансамбъл жени

Три медала за гимнастичките ни на финалите на Световната купа в Баку

Българските състезателки завоюваха общо три медала на финалите на Световната купа по художествена гимнастика в Баку. Вчера Елвира Краснобаева спечели още един – сребърен, в многобоя. Елвира Краснобаева завоюва сребърен медал в многобоя на Световната..

публикувано на 21.04.24 в 16:47
Нургюл Салимова

Реми за Нургюл Салимова в предпоследния кръг на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова завърши реми с рускинята Катерина Лагно в предпоследния кръг на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто.  В тринайсетата си партия българката с белите фигури успя да се измъкне от много трудна позиция и..

публикувано на 21.04.24 в 10:40