Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира „Кремлин Къп”

Първата ракета на България в женския тенис Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира от WTA веригата в Москва – Кремлин Къп”, съобщи официалният сайт на надпреварата. В четвъртфинална среща българката загуби с 3:6, 3:6 от 36-ата в света Альона Бондаренко от Украйна. След ¼-финала на турнира в Йистбърн (Австралия) през януари, това е най-доброто представяне за 22-годишната пловдивчанка за този сезон. От понеделник тя ще се завърне в топ 100 в световната ранглиста, след като от тази седмица заемаше 126-то място. От началото на четвъртфинала двете противнички представяха равностойна игра. Пиронкова обаче допусна пробив в сервиса си в 8-ия гейм и Бондаренко поведе за 3:5. След това 36-ата в света си спечели подаването и затвори първия сет в своя полза – 3:6. В началото на втория сет двете противнички са размениха по един пробив за 2:2. Украинката обаче проби още един път Пиронкова за 5:3, спечели следващото си подаване и без проблеми се класира за полуфинал. Припомняме, че на „Кремлин Къп” нашата тенисистка трябваше да премине през ситото на квалификациите и това и бе шести мач. В първия кръг от основната схема тя се наложи над рускинята Анастасия Павлюченкова с 6:3, 2:6, 6:4, а във втория победи поставената под № 1 и седма в света Вера Звонарьова с 6:0, 6:2.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Димитър Кузманов открива мачовете срещу Босна и Херцеговина за Купа “Дейвис”

В Бургас ще се изиграят мачовете за Купа “Дейвис” между отборите по тенис на България и Босна и Херцеговина. В първият двубой днес на корта ще излязат втората ракета на България Димитър Кузманов и Нерман Фатич, а във втория – Янаки Милев и бившият номер..

публикувано на 03.02.24 в 05:10

Плувният маратонец Цанко Цанков с номинация за "Мъж на годината" от WOWSA

Цанко Цанков, който участва в най-трудните плувни маратони в света Oceans Seven, е номиниран в категория „Мъж на годината“ в класацията на Световната асоциация по плуване в открити води – WOWSA. Номинацията идва след като през август 2023 г...

публикувано на 29.01.24 в 18:44

Български фехтовачи със злато и бронз в Румъния

Николай-Томас Георгиев спечели златния медал в едно от престижните състезания на сабя за кадети и кадетки Riposta Cup в Букурещ (Румъния), съобщиха от Българската федерация по фехтовка. Във финала фехтовачът ни надделя над Томас Било от Франция с 15:11 и..

публикувано на 28.01.24 в 10:48