Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Филмът "Източни пиеси" на Камен Калев спечели голямата награда на кинофестивала в Токио

Българският филм "Източни пиеси" на режисьора Камен Калев спечели голямата награда на 22-я Международен кинофестивал в Токио, съобщи агенция Киодо. Камен Калев получи също наградата за най-добър режисьор, както и за най-добър актьор, присъдена посмъртно на Христо Христов, който играе във филма себе си. Христов почина заради пристрастяването си към наркотици към края на снимките. Голямата награда на фестивала е придружена от чек за 50 000 щатски долара. За нея съперничиха 15 творби.

Още от категорията

Джон Малкович ще поставя в Народния театър

Американският киноактьор, продуцент и режисьор от хърватски произход Джон Малкович ще поставя в Народния театър. За това съобщи ръководителят на най-голямата театрална трупа в България Мариус Донкин по време на днешната парламентарна комисия по..

публикувано на 19.01.22 в 19:39

Министърът на културата обяви основните приоритети в работата си

Достъп до култура, качествен междукултурен обмен и възползване от богатото културно наследство – това са основните приоритети на министъра на културата Атанас Атанасов и неговия екип, предаде БГНЕС. При представянето си пред медиите, министър Атанасов..

публикувано на 17.01.22 в 14:22

Елена Назърова показва истинския Париж в центъра на София

Тя е на 23 години, от София, завършила е Националната гимназия по приложни изкуства „Св. Лука“ и казва, че през целия си живот се е занимавала с визуални изкуства. Днес изкуството е езикът, на който говори за теми, които често пъти обществото..

публикувано на 17.01.22 в 10:58
Подкасти от БНР