Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спортна панорама

Цветана Пиронкова се върна сред 100-те най-добри тенисистки в света, след като достигна четвъртфинал в турнира „Кремлин Къп” в Москва, където победи и поставената под номер 1 в схемата Вера Звонарьова от Русия.
Снимка: БГНЕС
В поредния трети кръг на груповата фаза на футболната Лига Европа и двата български представителя претърпяха загуби. „Левски” претърпя трета поредна загуба, този път с минималното 0:1 като гост на австрийския „Ред Бул” (Залцбург). Доскорошния лидер в родното ни първенство ЦСКА пък загуби у дома с 0:2 от швейцарския „Базел” и също заема последното място в своята група.
Само три дни след загубата от „Базел”, ЦСКА бе категорично победен и от пернишкия „Миньор”. Загубата на „червените" с 0:3 насред „Армията" не само принуди тима да сдаде първото място във временното класиране, но бе и една от най-унизителните в историята на тима. От провала на столичния гранд се възползва отборът на „Черноморец” (Бургас), който след победа над „Ботев” (Пловдив) с 2:0 превзе челото на таблицата.
И друг столичен тим загуби заеманата позиция. „Локомотив” загуби с 0:1 у дома от ловешкия „Литекс”, който по този начин измести „железничарите” от третото място. Шампионът „Левски” пък най-после победи след 57 дни мъка. Сините нямаха победа от края на август, когато победиха с 3:1 „Славия” в четвъртия кръг на "А" група. Футболистите на „Левски” измъкнаха инфарктно 3:2 в Своге срещу местния „Спортист” с победен гол на Еньо Кръстовчев в 87-ата мин.

Ангел Караньотов спечели първото място в клас S 3, в петия предпоследен кръг на Европейското първенство по супермото, на пистата Отобиано в Италия. Младият ни и талантлив пилот финишира първи и в двата манша, като грабна крайната победа в състезанието с пълен актив от точки – 50. Втори и трета завършиха представителите на Германия, брат и сестра – Кевин и Янина Вюртерле. Българинът продължава да оглавява и временното класиране за първенството на Стария континент с актив от 283 точки, с аванс от 48 точки пред Янина Вюртерле (Германия). Последният кръг ще се преводе на 15 ноември в Салу (Испания).

Българската тенисистка Цветана Пиронкова се върна сред 100-те най-добри в света, сочи ранглистата на WTA. Пловдивчанката, която преди три дни игра на четвъртфинал в турнира „Кремлин Къп”, се изкачи с 27 места и вече заема 99-а позиция в класацията. Българката има 651 точки, колкото имат и 98-ата Анастасия Родионова (Русия) и попълващата топ 100 японка Кимико Дате. Начело в ранглистата се завърна рускинята Динара Сафина, следвана от досегашната водачка Серина Уилямс.

Христо Стефанов (Ботевград) и Милка Михайлова (СК Милка Михайлова) спечелиха 27-ото издание на маратона на София. Тази година обаче участниците пробягаха 25,3 километра, а не класическите 42,195 километра.
В изключително оспорван финал при мъжете Христо Стефанов, който държи рекорда на софийския маратон с време 2.11:26 часа, постигнат през 1997-а година, надделя над трикратния пореден победител в последните три години Станислав Ламбев, като го изпревари само с 24 секунди. Трети на 31 секунди е Шабан Мустафа от Лидер (Нова Загора). Първите три места при жените заеха Милка Михайлова, Силвия Дънекова (Нови пазар) и Марина Димитрова („Локомотив” Горна Оряховица).
По публикацията работи: Вилхелм Балтаджиян

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Сестри Стоеви

Стефани и Габриела Стоеви на полуфинал на европейското по бадминтон

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви се класираха за полуфиналите на двойки жени на Европейското първенство по бадминтон в германския град Саарбрюкен. Състезанието е последна квалификация за олимпийските игри в Париж. Трикратните европейски шампионки..

публикувано на 13.04.24 в 11:02
Стилияна Николова

Николова и Калейн водят във временното класиране на Световната купа в София

Стилияна Николова поведе в класирането на Световната купа по художествена гимнастика в София, а Боряна Калейн е втора. Италианката София Рафаели засега заема третото място. След изиграването на съчетанията с обръч и топка двете българки си..

публикувано на 13.04.24 в 09:06
Стойка Кръстева

EUBC представи филм за олимпийската ни шампионка по бокс Стойка Кръстева

Европейската федерация по бокс /European Boxing Confederation, EUBC/ представи филм, посветен на олимпийската ни шампионка от Токио при жените Стойка Кръстева. Лентата, дълга 48 минути, е шести епизод от серията "The Protagonists". В нея..

публикувано на 12.04.24 в 16:01